Головна Новини Інфекційні хвороби Zapnometinib продемонстрував подвійну користь як препарат – кандидат проти COVID-19

18 січня, 2022

Zapnometinib продемонстрував подвійну користь як препарат – кандидат проти COVID-19

Zapnometinib продемонстрував подвійну користь як препарат – кандидат проти COVID-19

Дослідницька група на чолі із професором Стефаном Людвігом з Інституту вірусології Вестфальського університету імені Вільгельма (Мюнстер, Німеччина), виявила особливості дії нового препарату-кандидата проти коронавірусу SARS-CoV-2.

Активний агент, про який йдеться – zapnometinib або ATR-002, спочатку розробляли як лікарський засіб проти грипу. Він був ефективним у різних моделях клітинних культур, включаючи активність проти всіх перевірених варіантів SARS-CoV-2, що також вказує на потенційну ефективність проти нових варіантів коронавірусу в майбутньому.

Zapnometinib може не тільки пригнічувати проліферацію вірусу в клітинах, але й зменшувати гіперімунну відповідь, яка є серйозною проблемою у важких випадках COVID-19.

«Ми вперше змогли продемонструвати подвійну дію для засобу проти COVID-19. Позитивні результати клінічного дослідження на людях, яке все ще триває, можуть уже цього року призвести до екстреного схвалення нового широкоефективного препарату проти COVID-19. Користь очевидна», – пояснив Стефан Людвіг.

Команда співпрацює з дослідниками з університетів Вюрцбурга та Тюбінгена, Німецького центру приматів у Геттінгені та стартапу «Atriva Therapeutics», заснованого вченими університетів Мюнстера, Тюбінгена та Гіссена.

 

Джерело: https://www.worldpharmanews.com/research/5913-research-team-finds-new-dual-benefit-mode-of-action-for-a-drug-candidate-to-fight-covid-19