Головна Новини Інфекційні хвороби Vaccination Notes – провідник у світі вакцинації

9 серпня, 2023

Vaccination Notes – провідник у світі вакцинації

Vaccination Notes – провідник у світі вакцинації

В Україні запустили безкоштовний додаток для відстежування та планування щеплень. Проєкт «Бережи себе» від громадської організації INSCIENCE прагне популяризувати науку, підвищувати її цінність і надавати актуальну інформацію зі світу доказової медицини. Із цією метою було створено Vaccination Notes – безкоштовний застосунок із безліччю корисних функцій. Поки що він доступний лише для користувачів iOS, проте планується розширення і на платформу Android. Також у наступних версіях заплановано додати функціонал для всієї родини й можливість створювати графік вакцинації.

Додаток допомагає тримати всі дані під рукою, відстежувати та планувати щеплення. Усередині – база знань із відповідями на поширені запитання стосовно вакцинації, список обов’язкових і рекомендованих щеплень, планування для дітей і дорослих. Застосунок додає заплановане користувачем щеплення в календар і обов’язково нагадає в необхідний день.

Цифровий світ не вперше зустрічає схожі ідеї. Наприклад, раніше UNICEF створив додаток Bebbo – кишеньковий помічник для батьків. Застосунок надає інтерактивний набір інструментів: відстеження етапів розвитку немовляти, трекер росту та вакцинації, контроль здоров'я. Також Bebbo містить експертні поради і статті про виховання дітей щодо раннього навчання, здоров’я, харчування, догляду та безпеки, які адаптовані до запитань користувача і віку дитини.

Інформаційний ресурс HELSI також запустив «Календар щеплень» у власному додатку. Раніше у програмі можна було записатися на онлайн-консультацію лікаря, шукати й забронювати необхідні ліки, знайти лікарів із вільними деклараціями або внести себе до списку резерву донорів крові. Згодом у сервісі з’явився індивідуальний календар щеплень, доступ до якого отримує і лікар пацієнта.

Джерело: https://apps.apple.com/app/vaccination-notes/id6449706716