Головна Новини Онкологія та гематологія Персоналізована терапія раку: компанія Roche запускає комплексний набір для геномного профілювання

28 жовтня, 2021

Персоналізована терапія раку: компанія Roche запускає комплексний набір для геномного профілювання

Персоналізована терапія раку: компанія Roche запускає комплексний набір для геномного профілювання

Компанія Roche оголосила про випуск набору «AVENIO Tumor Tissue CGP», що дозволить лабораторіям розширити власні дослідницькі можливості та надасть лікарям додаткові ресурси для діагностики та лікування раку.

Набір доповнює поточний портфель для всебічного геномного профілювання (англ. comprehensive genomic profiling, CGP), запропонований Roche спільно з Foundation Medicine – провідною у світі компанією з молекулярних досліджень.

Геномне профілювання – інноваційна послуга, що дозволяє адаптувати лікування пацієнта на підставі молекулярно-генетичного профілю пухлини.

«Щоб ефективно лікувати рак, ми повинні розуміти, що саме відбувається на молекулярному рівні. CGP допомагає приймати рішення про доступні варіанти лікування, у т. ч. таргетну терапію, імунотерапію та ін. на основі унікального геномного профілю пухлини пацієнта», – зазначив Томас Шинекер, генеральний директор Roche Diagnostics.

На відміну від невеликих панелей, таких як тести «гарячих точок» («hotspot») (тести частих областей мутації) або окремих генів, CGP надає вичерпну інформацію в одному тесті, оскільки може містити дані про складні геномні сигнатури, мутаційне навантаження пухлини, мікросателітну нестабільність та втрату гетерозиготності.

Кожен із наборів налаштований на запуск 24 зразків, при цьому весь робочий процес від виділення ДНК до отримання результатів буде завершено за 5 днів.

Набір AVENIO Tumor Tissue CGP – це лише перший крок у наближенні CGP до людей, які живуть із онкологічними захворюваннями, шляхом проведення клінічних випробувань у лабораторіях по всьому світу. Roche та Foundation Medicine також планують розробити додаткові рішення для свого портфеля.

Джерело: https://www.worldpharmanews.com/roche/5833-roche-launches-comprehensive-genomic-profiling-kit-to-expand-access-to-personalised-cancer-research