Головна Новини Онкологія та гематологія Закупівля сучасного устаткування для центрів онкології України

3 жовтня, 2023

Закупівля сучасного устаткування для центрів онкології України

Закупівля сучасного устаткування для центрів онкології України

На замовлення МОЗ України держава за рекордними цінами придбала 15 лінійних прискорювачів для онкоцентрів всієї країни. Замість мільярда гривень фінальна ціна була майже вдвічі меншою – приблизно 540 мільйонів. Лінійний прискорювач Elekta Harmony – устаткування для лікування раку, розроблене для задоволення потреб медичних центрів у продуктивній, точній і універсальній системі променевої терапії. Harmony ідеально поєднує ці 3 вимоги до протипухлинного лікування, що робить його актуальним як для зрілих ринків, так і для ринків, що розвиваються. Променеве лікування з використанням цих апаратів є повністю безкоштовним, адже входить до Програми медичних гарантій. Медзаклади Сумської, Рівненської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Волинської, Івано-Франківської, Одеської, Кіровоградської, Харківської та Київської областей розподілять Elekta Harmony між собою.

Завдяки Harmony компанія Elekta зробила променеву терапію доступною практично для будь-якого центру. Нова функція FastTrack скорочує час підготовки пацієнта до 50 відсотків. У поєднанні з подальшим удосконаленням робочого процесу час для лікування можна скоротити до 25 відсотків, що дає змогу клініцистам надавати високоякісну онкологічну допомогу більшій кількості пацієнтів. Найкращий у своєму класі багатостулковий коліматор забезпечує формування променя з роздільною здатністю один міліметр по всьому розміру поля 40 см × 40 см, що забезпечує субміліметрову конформність навколо мішені пухлини. Вибір різноманітних енергій, методів лікування та методів візуалізації забезпечує універсальність, необхідну для лікування найпоширеніших показань, включно з раком молочної залози, легень, таза, голови та шиї.

«Успішна закупівля лінійних прискорювачів доводить, що Україна вийшла на якісно новий рівень забезпечення потреб пацієнтів. Адже мова про процедуру з найбільшою очікуваною вартістю в історії МЗУ. Попри всі складнощі нам вдалося забезпечити потреби онкологічних хворих в інноваційному обладнанні на рівні держави. Завдяки лінійним прискорювачам лікарі зможуть здійснювати точне, ефективне і персоналізоване лікування ракових пухлин із мінімальними побічними ефектами для пацієнтів», – розповідає Едем Адаманов, генеральний директор ДП «Медичні закупівлі України». Для прикладу, лише в Харківському обласному центрі онкології променеве лікування отримує понад тисячі пацієнтів щорічно.

Джерело: https://moz.gov.ua