Головна Новини Психіатрія Спільний захід Бюро ВООЗ в Україні та МОЗ України до Всесвітнього дня психічного здоров’я

6 жовтня, 2021

Спільний захід Бюро ВООЗ в Україні та МОЗ України до Всесвітнього дня психічного здоров’я

Спільний захід Бюро ВООЗ в Україні та МОЗ України до Всесвітнього дня психічного здоров’я

До Всесвітнього дня психічного здоров’я, Бюро ВООЗ в Україні разом із Міністерством охорони здоров'я України проводять захід на тему: «Рівний доступ до послуг з психічного здоров’я та роль первинної медичної допомоги».

Під час заходу буде висвітлено наступні питання:

  • доступ до допомоги з психічного здоров’я очима людини, яка її потребує;
  • психічне здоров’я у практиці сімейного лікаря;
  • можливості ведення поширених психічних розладів (напр. депресія, тривога, вживання психоактивних речовин та ін.) на первинній ланці через навчання за програмою mhGAP;
  • перспективи інтеграції психічного здоров’я до первинної медичної допомоги.

До участі запрошуються працівники первинної медичної допомоги, фахівці з психіатричної допомоги, менеджери охорони здоров’я, а також усі небайдужі до теми психічного здоров'я.

Захід відбудеться у п’ятницю, 8 жовтня 2021 р. (10:00 - 12:00) та  транслюватиметься онлайн на Facebook-сторінках World Health Organization Ukraine, Міністерство охорони здоров'я України, НСЗУ Національна служба здоров'я України.

Серед учасників заходу – користувачі послуг з психічного здоров’я, фахівці первинної та вторинної ланки, тренери з mhGAP, представники ВООЗ, МОЗ, НСЗУ, Світового банку, проєкту «Психічне здоров'я для України» за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC), а також представники міжнародних ГО «Лікарі світу» і «Лікарі без кордонів».

Джерело: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=378522897148545&id=100049725123387