Головна Новини Ревматологія FDA схвалило рісанкізумаб для лікування псоріатичного артриту

24 січня, 2022

FDA схвалило рісанкізумаб для лікування псоріатичного артриту

FDA схвалило рісанкізумаб для лікування псоріатичного артриту

Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) схвалило рісанкізумаб (Скайрізі) для лікування дорослих з активним псоріатичним артритом, що робить його другим моноклональним антитілом проти інтерлейкіну 23, доступним для лікування псоріатичного артриту.

Як відомо, у квітні 2019 року FDA схвалило рісанкізумаб для дорослих із помірним та важким бляшковим псоріазом.

Основою для схвалення стали результати двох випробувань фази 3, KEEPsAKE1 і KEEPsAKE2. У цих дослідженнях було перевірено біологічний агент у дорослих з активним псоріатичним артритом, включаючи тих, хто реагував неадекватно або мав непереносимість біологічної терапії та/або небіологічних хворобомодифікувальних протиревматичних препаратів. Досягнення первинної кінцевої точки дослідження щодо покращення принаймні 20 % критеріїв відповіді Американського коледжу ревматології (ACR20) через 24 тижні спостерігалося у 51,3–57,3 % пацієнтів у групі рісанкізумабу порівняно із 26,5–33,5 % пацієнтів, які отримували плацебо.

Пацієнти у групі рісанкізумабу також досягли значно кращих показників відповідей за критеріями ACR50 і ACR70, ніж пацієнти, які отримували плацебо. Крім того, в осіб із наявними дактилітом та ентезитом спостерігалося покращення зазначених проявів псоріатичного артриту.

Рісанкізумаб також був пов’язаний із покращенням фізичної функції на 24-му тижні за опитувальником оцінки здоров’я та індексом інвалідності, перевершуючи плацебо в середньому на 0,16–0,20 балів в обох дослідженнях.

Профіль безпеки рісанкізумабу у пацієнтів із псоріатичним артритом у цілому відповідає його ефектам у пацієнтів із бляшковим псоріазом.

Дослідження 3 фази рісанкізумабу також тривають у пацієнтів із хворобою Крона та виразковим колітом.

 

Джерело: https://www.medscape.com/viewarticle/967072?src