Головна Новини Терапія та сімейна медицина Права медичних працівників на захист від протиправних посягань на їх життя та здоров’я

23 січня, 2018

Права медичних працівників на захист від протиправних посягань на їх життя та здоров’я

Права медичних працівників на захист від протиправних посягань на їх життя та здоров’я

24 січня 2018 року з ініціативи заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірини Сисоєнко відбудеться засідання «круглого столу» на тему: «Права медичних працівників на захист від протиправних посягань на їх життя та здоров’я».

До участі у заході запрошуються народні депутати України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, представники Адміністрації Президента України, секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, правоохоронних органів, обласних державних адміністрацій, професійних громадських об’єднань медичних працівників та правників, міжнародних організацій, а також фахівці, експерти і представники ЗМІ.

Останнім часом до професій особливого ризику належить медична. Число нападів на медичних працівників неухильно зростає - у 2016 році в Україні було зареєстровано понад 100 злочинів, вчинених проти медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків. Тому забезпечення безпеки медичних працівників слід розглядати як одне з пріоритетних завдань держави.

На засіданні «круглого столу» пропонується розгляд нагальних проблем, пов’язаних із забезпечення права медичних працівників на безпечні умови надання медичної допомоги та захистом від протиправного посягання на їх життя та здоров’я, а також  шляхи їх вирішення, зокрема на законодавчому рівні.

Засідання «круглого столу» розпочнеться о 14:30 за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 18/2, кім. № 12 (другий поверх).

Телефони для довідок: (044) 255-95-20, тел./факс: (044) 255-95-33, е-mail: vkovtun@v.rada.gov.ua.

Запрошуємо до участі у заході!