Головна Новини Терапія та сімейна медицина МОЗ пропонує ввести жорсткий карантин з перших чисел січня

4 грудня, 2020

МОЗ пропонує ввести жорсткий карантин з перших чисел січня

МОЗ пропонує ввести жорсткий карантин з перших чисел січня

За результатами брифінгу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова на 4 грудня

Пряма мова: «Усі лікарі розуміють, що з кінця січня і протягом лютого очікується сезонний пік захворюваності на грип. Це призведе до серйозного навантаження на медичну систему, тому до цього періоду потрібно підійти з мінімально можливими цифрами захворюваності на COVID-19, із мінімальною кількістю госпіталізованих із COVID-19.

Ми як Міністерство охорони здоров'я не будемо рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже бачимо стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків. І ми можемо стверджувати, що наша медична система повністю витримає те навантаження, яке зараз є у зв'язку з COVID-19… Ми точно витримаємо до кінця грудня. 

Але у зв’язку з тим, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації залишаються на досить високому рівні, ми бачимо необхідність збити цю хвилю «ковіду» і довести її до мінімально можливих цифр. 

Спираючись на медичні і протиепідемічні показники, ми пропонуємо - і будемо пропонувати це уряду - плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину для досягнення максимального ефекту має бути три тижні».