Головна Новини Терапія та сімейна медицина Восени безкоштовні вакцини від COVID-19 отримає 21 мільйон українців

8 лютого, 2021

Восени безкоштовні вакцини від COVID-19 отримає 21 мільйон українців

Восени безкоштовні вакцини від COVID-19 отримає 21 мільйон українців

Під час виступу у Верховній Раді України міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що вже восени цього року держава забезпечить безкоштовну вакцинацію від COVID-19 для 21 млн громадян України.

«Міністерство охорони здоров’я України розраховує до кінця осені провести чотири етапи вакцинації від COVID-19. Під час цих етапів доступ до безпечних вакцин отримають майже 21 мільйон українців – це люди, які перебувають у зоні ризику інфікування. Загальна мета вакцинації – охопити щонайменше 50 % громадян. Такий відсоток необхідний для вироблення колективного імунітету. У рамках підготовки до національної вакцинації ми ретельно готуємо як логістичну систему, так і медичних працівників, які проводитимуть вакцинацію», – повідомив очільник МОЗ.

Наприкінці січня міністр охорони здоров’я повідомив, що Україна увійшла до переліку країн, яким Глобальна ініціатива Gavi COVAX надасть вакцини від COVID-19 у першій хвилі розподілу. Сьогодні вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer, що відбудеться вже в середині лютого.

М. Степанов також акцентував, що одним із важливих завдань є популяризація імунізації. Наразі, за даними соціологічних досліджень, лише 43–45 % українців готові до безкоштовної вакцинації.

Для логістики вакцин Міністерство охорони здоров’я провело розрахунок оновлення холодового ланцюга, сформувало потребу в холодильниках, термобоксах та інструментах контролю температур.

Джерело: Максим Степанов: восени доступ до вакцин від COVID-19 отримає 21 мільйон українців (moz.gov.ua)