Головна Новини Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій на 22-28 березня

19 березня, 2021

Щоденник медичних подій на 22-28 березня

Щоденник медичних подій на 22-28 березня

Дорогі читачі!

Пропонуємо вашій увазі Щоденник медичних подій на тиждень (з 22 по 28 березня).

Кожного дня на вас чекають різноманітні конференції, вебінари, школи в онлайн-режимі. Проєкти розраховані на лікарів різних спеціалізацій. Тож обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!

 

24.03.2021 та 26.03.2021

Цей вебінар під егідою відомого наукового комітету експертів, який очолює професор Кетрін Нельсон-Пірсі (Лондон, Великобританія), стане третім в серії віртуальних конференцій, метою яких є надання дискусійного майданчика для обговорення важливих тем в сфері венозної тромбоемболії (ВТЕ).

Серед спікерів знані світові експерти Леслі Скейс (Канада), проф. Малавазі (Бразилія) та проф. Анне Флем Якобсен (Норвегія). Вони поділяться своїм великим досвідом у сфері тромбозу у жінок.

На вас чекає змістовна програма:

- COVID-19, ВТЕ і жінки: практичний досвід. – К. Нельсон-Пірсі
- Профілактика ВТЕ після кесаревого розтину: за і проти. – Л. Скейс та А. Л. Малавазі
- Оцінка ризику та тромбопрофілактика під час вагітності. – А.Ф. Якобсен
- Панельна дискусія
- Висновки підіб’є К. Нельсон-Пірсі

Натисніть на посилання або зображення нижче, щоб побачити запрошення від спікера англійською мовою щодо вебінару

https://docsfera.com.ua/events/vte-u-zhinok-vid-otsinky-ryzyku-do-nastanov-z-tromboprofilaktyky/

 

 


22.03.2021

Вебінар «Клінічні лабіринти пацієнтів з болями в суглобах, як знайти вихід?»

Скільки б років ти не практикував, а не перестаєш дізнаватися щось нове і дивуватися клінічним знахідкам. Медицина одна з найбільш незвіданих галузей науки, а її клінічні лабіринти можуть бути надзвичайно заплутані та складні.
На вебінарі відомі експертки д. мед. наук, проф. Єгудіна Є.Д. (м. Київ) та канд. мед. наук, доцентка Трипілка С.А. (м. Харків) поділяться ниткою Аріадни для деяких клінічних ситуацій, з важко знайти вихід.

Організатори запрошують сімейних лікарів, терапевтів, ревматологів і фахівців суміжних спеціальностей.

Початок о 17.00

Детальна інфомація за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Клінічні лабіринти пацієнтів з болями в суглобах, як знайти вихід?» // 22 березня 2021 року о 17:00 (google.com)


23.03.2021

OPHTHALMIC iSChool «Сухе око або аутоімунна патологія? Міждисциплінарна експерт-зустріч офтальмолога та ревматолога»

OPHTHALMIC iSChool – це освітній майданчик для об’єднання лікарів різних спеціалізацій, забезпечення обміну досвідом, професійного розвитку та вдосконалення підходів до діагностики, лікування, профілактики захворювань з метою поліпшення якості життя.

Організатори запрошують офтальмологів, дитячих офтальмологів, сімейних лікарів, оптометристів, педіатрів, ендокринологів, ревматологів, алергологів та ЛОРів.

Міждисциплінарну експерт-зустріч офтальмолога та ревматолога за темою «Сухе око або аутоімунна патологія?» проведе лікарка-ревматологиня, керівниця Центру ревматології клінічної лікарні "Феофанія", д.мед.н., професорка Головач Ірина Юріївна

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: Трансляції Ophtalmic iSCHOOL (ophthalmic-ischool.com)


23.03.2021

Клінічний семінар «Амбулаторне ведення пацієнта з ХСН зі схильністю до затримки рідини та нирковою дисфункцією»

Даний семінар буде проходити у форматі відповідей на запитання практикуючих лікарів щодо лікування пацієнтів з хронічною серцевою недостатністю, та лікування хронічної хвороби нирок.

Якщо ви бажаєте отримати відповідь саме на ваше запитання, будь ласка, долучайтеся!

Спікери семінару:

Воронков Леонід Георгійович – доктор медичних наук, професор, керівник відділу серцевої недостатності ДУ «ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» НАМН України.

Іванов Дмитро Дмитрович – доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри нефрології та нирково-замісної терапії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика

Ткач Наталія Альбертівна – к.м.н., ст.н.с. відділу серцевої недостатності ДУ «ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» НАМН України

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: Клінічний семінар «Амбулаторне ведення пацієнта з ХСН зі схильністю до затримки рідини та нирковою дисфункцією» – CARDIO HUB


23.03.2021

Науково-освітній семінар у новому форматі «EndoTime за філіжанкою кави»

В рамках заходу ендокринолог, кардіолог, нефролог та сімейний лікар будуть обговорювати дискусійні питання, поділяться власним практичним досвідом ведення пацієнтів та, нарешті, розставлять розділові знаки в темі бесіди.

Формат ток-шоу! Нова сучасна інформація про найефективніші напрацювання провідних науковців та практичних спеціалістів у сфері ендокринології.

Для лікарів:

  • сімейної медицини
  • терапевти
  • ендокринологи
  • кардіологи
  • нефрологи

Початок о 16.30

Детальна інформація за посиланням: Facebook


23.03.2021

НПК «Актуальні питання збереження соматичного та репродуктивного здоров’я жінок»

Організатор заходу – ГО «Армед» запрошує вас взяти участь у роботі науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальні питання збереження соматичного та репродуктивного здоров’я жінок», яка відбудеться в режимі online в Державній установі «Інституті педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової Національної Академії медичних наук України» у м. Києві.

Учасники заходу отримають сертифікати встановленого зразка, що надає певну кількість балів до безперервної професійної освіти.

Детальна інформація за посиланням: Репродуктивне здоров’я жінок 2021 анонс (укр) — Громадська організація "АРМЕД" (armed.org.ua)


23.03.2021

Вебінар «Дайджест останніх новин ревматології: що візьмемо в клінічну практику»

«Горщик, не вари» – говорила героїня відомої казки. Ми, на відміну від неї, не можемо зупинити або уповільнити потік медичної інформації, яка постійно оновлюється. Практикуючому лікарю важко тримати руку на пульсі всіх новин.

Тому під час нового вебінару «Дайджест останніх новин ревматології: що візьмемо в клінічну практику» ми вирішили зробити для вас огляд того, на що ми звернули увагу за останні 3 місяці. Запрошуємо на дайджест останніх медичних новин, цікавих не тільки для ревматологів, але і лікарів будь-якої спеціальності. Також обов'язково обговоримо свіжі новини про COVID-19 та вакцинацію.

Спікери вебінару - д. мед. наук, проф. Єгудіна Є.Д. (м. Київ) та канд. мед. наук, доцентка Трипілка С.А. (м. Харків)

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Дайджест останніх новин ревматології: що візьмемо в клінічну практику» // 23 березня 2021 року о 17:00 (google.com)


23.03.2021

Вебінар "Лікуй інфаркт сучасно"

На сьогоднішній день смертність від інфаркту міокарда залишається одним з провідних факторів в структурі загальної смертності.

Однак, в останні роки з'явилися рекомендації, дотримання яких дозволяє підвищити виживання пацієнтів з інфарктом міокарда, покращити довгостроковий прогноз постінфарктних пацієнтів.

В рамках даного заходу учасники отримають можливість:

  • ознайомитися з сучасними Європейськими підходами в лікуванні інфаркту міокарда та постінфарктних пацієнтів;
  • ізнатися яким чином дані європейські ініціативи реалізуються в Україні і в конкретному регіоні;
  • отримати сучасну інформацію про принципи медикаментозного ведення пацієнта в перший рік після інфаркту, засновану на Європейських рекомендаціях 2018, 2019, 2020.

Початок о 17.00

Детальна інформація >> 


23.03.2021

Дискусійний клуб «Ішемічний інсульт: від теорії до практики»

Дискусійний клуб проведуть професор Жарінов О.Й. та д.мед.наук Ревенько І.Л., модерує професорка Барна О.М.

Шановні колеги, у вас буде можливість не тільки послухати актуальну і корисну інформацію, поставити питання в чаті прямого ефіру, а також ви зможете зателефонувати в студію, та обговорити ваше питання зі спікерами в ефірі.

Початок о 18.30.

Детальна інформація >>


23-24.03.2021

ІІ Міжнародний конгрес «Від народження до зрілості: міждисциплінарний підхід в збереженні здоров'я людини»

Всеукраїнська Асоціація безперервної професійної освіти лікарів і фармацевтів запрошує до участі в Конгресі лікарів загальної практики-сімейної медицини, терапевтів, педіатрів, неонатологів, кардіологів, пульмонологів, неврологів.

На вас чекають провідні міжнародні спеціалісти з Німеччини та Фінляндії, майстер-класи та дискусії від світових експертів, онлайн-опитування для учасників, «дзвінок у студію» з можливістю адресувати питання будь-якому експерту-доповідачу, доказова медицина, вільна від комерції!

Початок о 12.00

Детальна інформація за посиланням: II Міжнародний Конгрес «Від народження до зрілості: міждисциплінарний підхід в збереженні здоров'я людини» (icbm.com.ua)


24.03.2021

Medcompas курс на інновації: «Все про здоров’я чоловіків»

Ключовою ідеєю даного заходу є допомога лікарям в комфортній адаптації до нових реалій, адже впровадження інновацій супроводжується суттєвими змінами в медичній теорії та практиці, пов’язаними з внесенням коректив до підготовки медичних працівників та протоколів лікування. Лідери думок поділяться своїм досвідом та нададуть практичні рекомендації.

В рамках заходу буде розглянуто різні аспекти чоловічого здоров’я. Наші експерти – це провідні спеціалісти в галузі сексопатології, андрології, пластичної хірургії, онкології, урології та психології. Ви станете учасниками міждисциплінарної дискусії, до якої долучиться наш гість з республіки Білорусь Ніткін Дмитро Михайлович.

У фокусі заходу сексуальні дисфункції, що виникають з різних причин (вікові особливості, онкологічні захворювання та наслідки їх лікування) та відкрита розмова «Про це».

Початок о 16.00

Детальна інформація за посиланням: MEDcompass: курс на інновації. (tilda.ws)


24.03.2021

Вебінар «Метотрексат у сучасних рекомендаціях та в клінічній практиці»

Вебінар проведуть знані фахівці проф. І.Ю.Головач, проф. Л.В. Хіміон. Участь бекоштовна.

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: Метотрексат у сучасних рекомендаціях та в клінічній практиці" проф. І.Ю.Головач, проф. Л.В. Хіміон - Etutorium


24.03.2021

Випадки туберкульозу у дітей: запобігти і запідозрити

Туберкульоз в Україні досі дуже актуальна проблема, якою педіатр і сімейний лікар не можуть нехтувати. Запідозрити туберкульоз так само важливо, як і його лікувати. Повітряно-крапельна інфекція є складною і призводить до інфікування оточуючих, тим самим ще більше поширюючи захворюваність і смертність.

24 березня світі щорічно визначається день боротьби із туберкульозом. Тож ви матимете нагоду ще раз звернути увагу на цю проблему, поговорити про ТБ серед наших пацієнтів, розібрати клінічні випадки щодо діагностики та лікування.

Початок о 19.00

Детальна інформація за посиланням: PedSMART Consilium (uaps.org.ua)


24.03.2021

Перезавантаження поглядів: порушення менструального циклу в перименопаузі

Черговий вебінар з онлайн циклу експерт-зустрічей під назвою «Перезавантаження поглядів: порушення менструального циклу в перименопаузі», що проходять протягом березня щосереди.

Цього разу, зустріч проведуть Єфіменко Ольга Олексіївна - провідна наукова співробітниця відділення ендокринної гінекології ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України», д.мед.н. та Манжура Олена Петрівна - завідуюча відділенням онкогінекології Київського міського клінічного онкологічного центру, керівниця осередку м. Київ в ГО «УАКЦП», доцентка кафедри онкології НМУ імені О.О. Богомольця, к.мед.н.

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: Перезавантаження поглядів. СПКЯ та метаболічний синдром (healthhub.com.ua)


24.03.2021

Фармопіка 2.0. Платформа успішного розвитку фармацевта/провізора

Турбота про пацієнта – пріоритет для компанії Байєр.
Компанія приділяє пильну увагу обізнаності пацієнтів та спеціалістів сфери охорони здоров’я щодо лікарських засобів Байєр, їхніх характеристик, фармакологічної дії, показань та способів застосування. Саме тому було створено проєкт інформаційної обізнаності, який містить необхідну інформацію для надання якісної фармацевтичної опіки в розрізі продуктів Байєр.

Початок о 16.00

Детальна інформація за посиланням: Фармопіка 2.0 – Спеціальна подія для фармацевтів та провізорів (pharmopika.com.ua)


24-25.03.2021

Перша конференція з міжнародною участю “ПРОСТІР ДОКАЗОВОЇ АЛЕРГОЛОГІЇ” Актуальні питання прикладної алергології та імунології

До участі запрошуються фахівці-імунологи, алергологи, терапевти, отоларингологи, педіатри, дерматологи та сімейні лікарі. На вас чекають 18 спікерів з України та Іспанії, 10 годин лекцій, у кожній з яких – клінічні приклади.

На конференції будуть розглянуті наступні питання:

  • Імунологічні аспекти АІТ
  • Актуальні питання in vivo тестів
  • Сучасні можливості молекулярної алергодіагностики
  • Діагностика та контроль астми
  • Алерген – специфічна імунотерапія
  • Імунологічні аспекти терапії псоріазу та атопічного дерматиту
  • Сучасні методи діагностики алергії

Детальна інформація за посиланням: Перша конференція з міжнародною участю “ПРОСТІР ДОКАЗОВОЇ АЛЕРГОЛОГІЇ” - Простір доказової алергології (allergy.org.ua)


25.03.2021

НПК з міжнародною участю «Інфекційні захворювання у дітей. Сучасний погляд на діагностику та профілактику»

Основні програмні питання:

  • Проблемні питання імунопрофілактики у дітей в Україні
  • Імплементація сучасних протоколів діагностики та лікування в практику дитячих інфекційних хвороб
  • Етіологічні та патогенетичні підходи до лікування грипу, ГРВІ та ГРЗ у дітей
  • Діагностика та лікування гострих кишкових інфекцій у дітей
  • Питання особливостей клінічного перебігу, діагностики, лікування дитячих респіраторних крапельних інфекцій у дітей
  • Діагностика та лікування вірусних гепатитів у дітей
  • Питання епідеміології, клініки, діагностики та лікування гострих нейроінфекцій у дітей
  • Питання клінічного перебігу герпесвірусних інфекцій у дітей
  • Проблемні питання інфекційних хвороб у дітей
  • Раціональна антибактеріальна та противірусна терапія найбільш поширених інфекційних захворювань у дітей
  • Проблемні питання діагностики та лікування орфанних захворювань в клініці дитячих інфекційних хвороб

До участі у роботі конференції запрошуються: дитячі інфекціоністи, педіатри, лікарі-інфекціоністи, лікарі загальної практики/сімейної медицини, завідувачі та спеціалісти науково-дослідних лабораторій, лікарі станції/відділення швидкої та невідкладної медичної допомоги, терапевти.

Детальна інформація за посиланням: Інфекційні захворювання у дітей. Сучасний погляд на діагностику, лікування та профілактику (25 березня 2021 року) | . (mediamed.com.ua)


25.03.2021

ІІІ Південно-український науковий симпозіум "Мультимодальний підхід до лікування акушерсько-гінекологічних захворювань"

Асоціація акушерів-гінекологів Запорізької області та Громадська організація «АРМЕД» запрошують до участі в роботі симпозіуму акушерів, гінекологів, педіатрів, репродуктологів, дерматологів, акушерських анестезіологів. 

Кожен зареєстрований делегат отримає протягом 22-24 березня 2021 року на електронну пошту посилання для підключення до ONLINE-трансляції та всі необхідні інструкції щодо участі в конференції та отримання сертифікату.

Початок о 9.00

Детальна інформація >>


25-26.03.2021

ІІІ Одеський кардіоваскулярний курс

Для лікарів м. Одеса та Одеської області. Організатори запрошують до перегляду трансляції лікарів за спеціальностями: загальна практика – сімейна медицина, кардіологія, інтервеційна кардіологія, терапія, ендокринологія.

На Вас чекають майстер-класи, клінічні розбори, дискусії провідних експертів.

Під час проведення он-лайн події, ви матимете можливість скористатися чатом та поставити запитання доповідачам.

Початок об 11.00

Детальна інформація за посиланням: ΙΙΙ ОДЕСЬКИЙ КАРДІОВАСКУЛЯРНИЙ КУРС – CARDIO HUB


25-26.03.2021

Всеукраїнська НПК з міжнародною участю «Сучасні стратегії до діагностики та лікування неврологічних і психічних захворювань»

Мета конференції - висвітлення проблемних питань, пов’язаних з діагностичними, терапевтичними та реабілітаційними аспектами у неврології, психіатрії, наркології та медичній психології, використанням сучасних діагностичних та лікувальних технологій в медичній  діяльності закладів охорони здоров’я, а також в науковій діяльності, консолідація зусиль щодо удосконалення наукових та практичних напрямків медичної галузі в сфері неврології, психіатрії, наркології та медичної психології.

Детальна інформація за посиланням: Сучасні стратегії до діагностики та лікування неврологічних і психічних захворювань (vizitservice.com)


25-26.03.2021

Конгрес Людина та ліки Україна – 2021

Конгрес «Людина та ліки» – УКРАЇНА з міжнародною участю – щорічний сучасний професійний майданчик медичної спільноти України. Це міждисциплінарна платформа для підвищення кваліфікації, навчання, обміну досвідом та конструктивного діалогу науковців, практикуючих лікарів та експертів різних сфер медицини, який відкриває перед учасниками можливість брати участь у численних тематичних лекціях, майстер-класах, симпозіумах за участю провідних вітчизняних та зарубіжних доповідачів. Крім основних сесій, Конгрес проводить додаткові освітні секції та школи для практикуючих лікарів. За останній рік понад 30 000 лікарів України, Білорусії, Молдови взяли участь у заході під час онлайн трансляцій.

Мета конгресу - об’єднання ведучих учених, дослідників і практикуючих лікарів для обміну досвідом та результатами інноваційних методів і технологій у медичній практиці, обговорення практичних алгоритмів для вирішення складних клінічних задач.

Детальна інформація за посиланням: XІV Національний конгрес з міжнародною участю «ЛЮДИНА та ЛІКИ» – Україна (chil-congress.com.ua)


25-26.03.2021

Науково-практична школа: «Сучасна репродукція людини: Теорія та клінічний досвід»

На вас чекає насичена та змістовна програма і цікаві спікери:

  • Данкович Наталія Олександрівна, д.м.н., акушер-гінеколог, репродуктолог, співзасновник «Мати та дитина»

Запальні процеси органів малого тазу, як фактор зниження фертильності.

  • Продан Тетяна Анатоліївна, к.м.н., акушер-гінеколог, репродуктолог, «Мати та дитина»

Сучасний поглад на проблему аденоміозу, діагностика та лікування на етапі підготовки до ДРТ

  • Вацик Мирослава Михайлівна, к.м.н., акушер-гінеколог, репродуктолог, «Мати та дитина»

Порушення гемостазу під час імплантації та ведення вагітності

  • Котлік Володимир Володимирович, к.м.н. акушер-гінеколог, репродуктолог, перший заступник генерального директора «Мати та дитина»

Підтримка лютеїнової фази в кріоциклах

  • Шестопал Костянтин Вікторович, завідувач відділення ультразвукової діагностики, «Мати та дитина»

УЗД діагностика патології едометрію у репродуктивній практиці

  • Білишко Олександр Віталійович, акушер-гінеколог, репродуктолог, «Мати та дитина»

Підхід до вибору лікування пациєнтів, в залежності від оваріального резерву.

  • Шевченко Ольга

Мікроскопія. Бактеріологія. ПЛР. Що обрати для діагностики репродуктивно значущих інфекцій?

  • Данкович Наталія Олександрівна, д.м.н., акушер-гінеколог, репродуктолог, співзасновник «Мати та дитина»

Ідеальний пацієнт, крітерії оцінювання.

  • Каверіна Вікторія Олексіїна, к.м.н., акушер-гінеколог, репродуктолог, «Мати та дитина»

Індивідуалізація ЕКЗ. Сучасний погляд.

  • Радько Віталій Юрійович, к.м.н., акушер-гінеколог, репродуктолог, «Мати та дитина»

Невдалі спроби ЕКЗ з донорськими яйцеклітинами

  • Коньков Дмитро Геннадійович, д.м.н., проф. кафедри акушерства та гінекології №1 Вінницького Національного медичного університету ім. М.І. Пирогова

Особливості оптимальної прегравідарної підготовки у пацієнток високого ризику

  • Білишко Олександр Віталійович, акушер-гінеколог, репродуктолог

Ведення пацієнтки після ембріотрансферу

  • Лащенко Михайло Володимирович, «Мати та дитина»

Планування вагітності , патологія молочної залози

Початок о 10.00

Детальна інформація за посиланням: IFRM


25-26.03.2021

НПК «Колоректальний рак»

Конференція організована Українською спілкою клінічних онкологів та ONCO HUB

У програмі:

  • Сучасні стандарти та методи підвищення якості дослідження у пацієнтів із підозрою на новоутворення товстої кишки.
  • МРТ - "золотий стандарт" доопераційного обстеження пацієнта із утвореннями прямої кишки. Розбір випадків.
  • Алгоритми виявлення генетичних аномалій у пацієнтів зі спорадичним раком товстої кишки.
  • Сучасна променева терапія в неоад'ювантному лікуванні раку прямої кишки.
  • Тонкощі застосування стратегії "watch'n'wait".
  • Досвід 1000 колоректальних резекцій.
  • Ендоскопічне лікування поверхневих утворень з латеральним розповсюдженням ободової кишки.
  • Трансанальні ендоскопічні втручання у пацієнтів із утвореннями прямої кишки.
  • Чи є місце мініінвазивній хірургії в лікуванні пацієнтів із розповсюдженими пухлинами товстої кишки.
  • Резекційна хірургія печінки при колоректадьних метастазах.
  • Стратегічні рішення при синхронних колоректальних метастазах

Та інші.

Початок о 16.00

Детальна інформація за посиланням: (12) КОЛОРЕКТАЛЬНИЙ РАК | Facebook


25-26.03.2021

Всеукраїнської НПК з міжнародною участю «Сучасні стратегії до діагностики та лікування неврологічних і психічних захворювань»

МЕТА КОНФЕРЕНЦІЇ –  висвітлення проблемних питань, пов’язаних з діагностичними, терапевтичними та реабілітаційними аспектами у неврології, психіатрії, наркології та медичній психології, використанням сучасних діагностичних та лікувальних технологій в медичній  діяльності закладів охорони здоров’я, а також в науковій діяльності, консолідація зусиль щодо удосконалення наукових та практичних напрямків медичної галузі в сфері неврології, психіатрії, наркології та медичної психології.

Детальна інформація >>


26.03.2021

НПК з міжнародною участю «НОВА КОРОНАВІРУСНА ХВОРОБА ТА ІНШІ ГЛОБАЛЬНІ ВИКЛИКИ В ІНФЕКТОЛОГІЇ»

Основні програмні питання:

  • Коронавірусна хвороба: нові підходи до діагностики та лікування. Перспективи профілактики
  • Вірусні гепатити – стан проблеми та перспективи її вирішення
  • Актуальні в Україні інфекційні та паразитарні хвороби: діагностика, лікування, профілактика
  • Резистентність збудників інфекційних хвороб, шляхи її подолання

Детальна інформація >>


26-27.03.2021

Міжнародна конференція «Київські алергологічні дні 2021»

У фокусі наступні теми:

  • персоналізовані підходи до лікування бронхіальної астми;
  • гостра та хронічна кропив’янка – міжнародні рекомендації та клінічні кейси від кращих українських фахівців;
  • профілактика алергії та алерген-специфічна імунотерапія;
  • перехресний синдром алергічної шкіри (атопічний дерматит, алергічний контактний дерматит, псоріаз та себорейний дерматит);
  • медикаментозна алергія та менеджмент анафілаксії.

Програма конференції буде цікава алергологам, імунологам, дерматологам, пульмонологам, педіатрам, а також сімейним лікарям.

У роботі заходу візьмуть участь провідні спікери з США, Польщі, Білорусі та України.

Початок о 09.00

Детальна інформація за посиланням: (13) Міжнародна конференція «Київські алергологічні дні 2021» | Facebook


27.03.2021

Talk show: «ICON-G: Новий погляд на НПЗП-гастропатію»

Talk show проведуть:

Дорофєєв Андрій Едуардович - доктор медичних наук, професор, вища кваліфікаційна категорія з терапії, член правління Української гастроентерологічної асоціації, національний представник України у Європейському товаристві Коліту і Хвороби Крона, член Американської гастроентерологічної асоціації, член товариства терапевтів України;

Бондаренко Ольга Олександрівна – доктор мед. наук, професор кафедри терапії №1, медичної діагностики та гематології і трансфузіології ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, президент ГО «Асоціація лікарів-інтерністів Західної України»;

Зайченко Ганна Володимирівна – доктор мед. наук, професор, завідувач кафедри клінічної фармакології ІПКСФ НФаУ.

Початок о 12.00

Детальна інформація за посиланням: Speakers 27_03_21 (gastrosphere.com.ua)


27.03.2021

Міждисциплінарна школа Української Академії Педіатрії

До Вашої уваги будуть запропоновані лекції «майстер-класи», дискусійні панелі та розгляд клінічних кейсів. Лише доказова медицина!

У фокусі заходу:

  • найбільш актуальні питання загальної педіатрії
  • дитяча пульмонологія
  • інфекційні захворювання
  • вакцинопрофілактика
  • орфанні захворювання

Початок о 9.30

Детальна інформація за посиланням: Міждисциплінарна школа Української Академії Педіатрії (tilda.ws)


27-28.03.2021

PRO Інсульт

В програмі онлайн-конференції буде розглянуто теми:

  • Українські реалії можливостей надання медичної допомоги.
  • Діагностика гострого інсульту: КТ vs МРТ
  • УЗД судин шиї та голови: діагностичні ключі чи втрата часу?
  • Тромболізис: за і проти
  • Гострий ішемічний інсульт: можливості ендоваскулярних технологій.
  • Геморагічний інсульт: можливості та покази до нейрохірурічних втручань.
  • Профілактика інсульту: аспірин, плавікс, комбінація чи НОАК
  • АГ як найбільш модификований фактор ризику розвитку інсульту.
  • COVID як причина ГПМК та інших емболічних ускладнень.
  • Рідкісні причини інсульту.
  • Реабілітація після ГПМК: особливості, протипокази

Конференція буде цікава для:

  • Неврологів
  • Терапевтів
  • Кардіологів
  • Нейрохірургів
  • Анестезіологів
  • усіх progress'ивних

Детальна інформація за посиланням: PRO Інсульт (progressplatform.org)


27-28.03.2021

Онлайн-практикум: «Практика сімейного лікаря в запитаннях та відповідях»

Ми усі знаємо, що таке складний діагноз.

І саме постійне навчання дає ключі до розв’язування складних задач.
Особливо, коли висококваліфіковані спеціалісти об’єднуються в одну команду для проведення таких навчань.

Якщо ви практикуючий лікар сімейної медицини або терапевт і для вас важливо отримати відповіді на свої питання – організатори заходу і спікери чекають на  вас!

Початок о 10.00

Детальна інформація за посиланням: Medicus