Головна Новини Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій на 12-18 квітня

9 квітня, 2021

Щоденник медичних подій на 12-18 квітня

Щоденник медичних подій на 12-18 квітня

Дорогі читачі!

До вашої уваги традиційний Щоденник медичних подій на 12-18 квітня.

Як завжди, на вас чекає плідний тиждень, змістовні та цікаві навчальні медичні проєкти з різних спеціалізацій – конференції, вебінари, школи. Обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!

 

12 квітня

Вебінар «Остеопороз – алгоритм дій»

На вебінарі «Остеопороз – алгоритм дій» побудуємо послідовність дій при підозрі на остеопороз у пацієнта: як оцінити ризик переломів і діагностувати остеопороз, як оцінити здоров'я кісткової тканини, кому потрібна фармакологічна терапія, які лікарські препарати слід використовувати для лікування остеопорозу, як контролювати лікування, як довго слід лікувати пацієнтів, яка роль послідовного використання терапевтичних агентів.

Початок о 17.00

Детальніша інформація за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Остеопороз – алгоритм дій» // 12 квітня 2021 року о 17:00 (google.com)


 

12-13 квітня

Мистецтво управляти болем

Захід зацікавить анестезіологів, сімейних лікарів, стоматологів, неврологів, гастроентерологів та хірургів.

Серед спікерів Тодуров Іван Михайлович, Дубров Сергій Олександрович, Бака Олена Михайлівна, Дзяк Людмила Антонівна, Малімоненко Максим Олегович, Рекалов Дмитро Геннадійович та багато інших експертів-лідерів думок.

Початок о 14.00

Детальніша інформація за посиланням: 12-13.04.21 Мистецтво управляти болем - School of Innovative Medicine (sim-ukraine.com)


 

12-16.04

Курс «Гемостаз очима лікаря-клініциста»

Порушення системи гемостазу - дуже небезпечні для життя людини. Проблема - об'ємна, обізнаність про розлади системи гемостазу - низька. Це призводить до невірної тактики ведення пацієнтів. Адже гемостаз - основа всіх патологій, будь то терапія, кардіологія, неврологія або акушерство. Особливо це основа тих галузей медицини, які стикаються з кровотечами або тромбозами.

Наприклад, у хворого тромбоз судин нижніх кінцівок, який може в будь-який момент реалізуватися в тромбоемболію легеневої артерії, у цьому випадку, імовірність раптової смерті пацієнта - висока.

Або в акушерстві: екстрений кесарів розтин, який істотно підвищує ризик венозної тромбоемболії. У випадку кровотечі - критична втрата ОЦК більше 50% за 3 години. Наслідок - велика ймовірність летального кінця матері, а можливо - і плоду.

Щоб уникнути таких важких наслідків, на цьому курсі ми навчимо наших учасників правильно діагностувати розлади системи гемостазу, швидко коригувати ці порушення, а також застосовувати якісні профілактичні заходи. Ми торкнемося багатьох аспектів медицини, і в кожному з них, побачимо основу цих порушень в різноманітних клінічних ситуаціях в реальному часі. Тому курс і називається - Гемостаз очима лікаря-клініциста.

Спікери курсу: Олег Табарін – засновник цілого напряму в Україні - клінічної гемостазіології. Професором Тарабріним, започаткована науково-практична Школа гемостазіології, де під його керівництвом захищено 32 кандидатських і докторських дисертацій за цим напрямком в різних клінічних спеціальностях.

та

Іван Тютрін - один з найдосвідченіших фахівців в пострадянському просторі. Гуру в гемостазіології. Засновник методу низькочастотної п'єзоелектричній тромбоеластографії (НПТЕГ), (80-ті роки минулого століття). Даний апарат «АРП - 01 Меднорд» і його програмне забезпечення протягом цих років постійно вдосконалюється Іваном Іларіонович.

Курс проводиться в форматі онлайн вебінарів протягом 3 тижнів та стартував 29 березня.

Цього тижня організатори вас запрошують на заняття з наступних тем:

12 квітня

Патофізіологічні маркери порушень системи гемостазу при політравмі та важкій ЧМТ

Політравма і важка ЧМТ - це дві найбільш складні патології, зв'язані зі складними тромбогеморагічними ускладненнями. Саме тут необхідна екстрена діагностика та швидка корекція життєво важливих розладів. Цим алгоритмам і буде присвячена дана лекція.

Спікер: Олег Тарабрін

14 квітня

Гемостаз і сепсис

В основі важкого сепсису лежать складні патогенетичні процеси, які дуже швидко обтяжують стан хворого. І основна роль цієї патології належить саме системі гемокоагуляції. Від швидкості діагностики і швидкості корекції цих порушень залежить життя пацієнта. Ось цьому і буде присвячена лекція.

Спікер: Олег Тарабрін

Профілактика венозного тромбоемболізму, згідно European Guidelines 2018-2020 рр. Нові відповіді і нові питання

Ми дуже раді, що маємо можливість користуватися різними європейськими протоколами і рекомендаціями щодо профілактики венозного тромбоемболізму. Ми дякуємо нашим іноземним колегам, адже саме їх клінічні рекомендації дають нам можливість дуже швидко відпрацювати і свої схеми діагностики, і лікування венозних тромбоемболічних ускладнень.

Спікер: Олег Тарабрін

16 квітня

Патофізіологічні маркери порушень системи гемостазу при НКІ COVID-19. Огляд рекомендацій та наш особистий досвід

Вже цілий рік пройшов з того часу, як ми вперше зіткнулися з новою, підступною, і дуже непередбачуваною патологією, в основі якої лежить ендотеліальна дисфункція, в першу чергу вражаюча легеневу систему. Діагностика порушень системи гемостазу дуже важлива для порятунку хворих з НКІ COVID-19. І наш особистий досвід дуже важливий для клініцистів. Ось про це і поговоримо в цій лекції.

Спікер: Олег Тарабрін

Порівняльна оцінка гемостазіологічного статусу хворих з COVID-19, згідно з European Guidelines і глобальних тестів

Європейські клінічні протоколи та рекомендації - це добре! Але ось що стосується діагностичних критеріїв і оцінки стану системи ендотеліальної дисфункції у хворих з НКІ COVID-19, пальма першості належить нашій науковій Школі. Ось про це ми і попросили розповісти родоначальника цього напряму і автора методу НПТЕГ, професора Івана Іларіоновича Тютріна.
Спікер: Іван Тютрін

Детальніша інформація за посиланням: Курс «Гемостаз очима лікаря-клініциста» (medvoice.net)


 

12-23 квітня

ХХІІI Національна Школа гастроентерологів, гепатологів України «Особливості порушень функцій печінки у коморбідних хворих. Новини діагностики та лікування»

На сесіях школи будуть висвітлені питання патології, лікування органів травлення у пацієнтів з COVID19; профілактики хронізації порушень; нового у діагностиці, лікуванні та профілактиці захворювань шлунково-кишкового тракту. Поділимося власним досвідом.

Під час традиційної Академії здорового харчування обговорюватимуться актуальні аспекти сучасної дієтології, помилки та питання щодо якості харчових продуктів.

Запрошуються гастроентерологи, сімейні лікарі, терапевти, ендоскопісти, педіатри, дієтологи, інфекціоністи та лікарі інших спеціальностей. 

Початок о 16.00

Детальніша інформація за посиланням: Національна Школа гастроентерологів, гепатологів України – Профілактична гастроентерологія і дієтологія з позицій доказової медицини (gastroukr.org)


 

13 квітня

Вебінар «Гіперурикемія та подагра: прив‘язка до реальності» з циклу вебінарів «Академія гіперурикемії і подагри»

Заняття 4. Виступ присвячений практичним питанням лікування гіперурекемії і подагри у різних пацієнтів. Особистий досвід і імплементація діючих рекомендацій. Будуть обговорені сучасні аспекти дієтотерапії при даних станах.

Спікерка - Докторка мед. наук, професорка Сміян С.І. (м. Тернопіль)

Початок о 17.00

Детальніша інформація за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Гіперурикемія та подагра: прив‘язка до реальності» // 13 квітня 2021 року о 17:00 (google.com)


 

13 квітня

Медичні дебати «Кардіодіабетологія: сучасні науково доказані підходи до терапії цукрового діабету 2 типу. В фокусі уваги – іНГЗКТГ-2»

До участі запрошуються сімейні лікарі, кардіологи, ендокринологи та лікарі суміжних спеціалізацій.

Спікерки: проф. Барна О.М., д. мед. наук Міщенко Л.О., к.мед. наук Саєнко Я.А.

Початок о 17.00

Детальна інформація за посиланням: Квитки на «Медичні дебати «Кардіодіабетологія: сучасні науково доказані підходи до терапії цукрового діабету 2 типу. В фокусі уваги – іНГЗКТГ-2»» 13 квітня 2021 (ticketforevent.com)


 

13, 15 квітня

ІХ НПК «Актуальні проблеми лікування хворих на хронічне обструктивне захворювання легень»

Серед основних програмних питань:

COVID-19 та ХОЗЛ: ключові питання та відповіді на них.

Лікування пацієнтів з Астма/ХОЗЛ перехрестом (ACO). Чи існують шляхи вирішення проблеми?

Пацієнт з ХОЗЛ та ускладненою функцією вдиху та видиху. Що залишається за межами нашої уваги?

Діагностика та лікування бронхіальної астми.

Переваги проактивної  регулярної терапії.

GOLD 2021. Критерії відміни ІКС у пацієнтів з ХОЗЛ згідно рекомендацій ERS.

Золота середина між українськими реаліями та можливостями пацієнта. Забезпечення контролю симптомів ХОЗЛ Пацієнт та лікування: хто і коли повинен отримувати терапію ІКС при ХОЗЛ?

Раціональна антибіотикотерапія інфекційного загострення ХОЗЛ.

ХОЗЛ та психосоматичні розлади. Стан проблеми в умовах пандемії COVID-19

та багато іншого.

Початок о 15.00

Детальніша інформація за посиланням: Асоціація Пульмонологів України – Вебінар Асоціації Пульмонологів України (pulmoonline.org)


 

14 квітня

Вебінар «Висип на шкірі – на стику ревматології та дерматології»

Пацієнт з висипом на шкірі спершу звертається до дерматолога. Але ми знаємо, що висип може бути ознакою не лише дерматологічних, а й ревматичних захворювань: системних захворювань сполучної тканини, системних васкулітів. Як провести диференційну діагностику? Коли скерувати пацієнта до ревматолога, а коли до дерматолога? – відповіді на ці та інші запитання на вебінарі «Висип на шкірі – на стику ревматології та дерматології».

Початок о 17.00

Детальніша інформація за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Висип на шкірі – на стику ревматології та дерматології» // 14 квітня 2021 року о 17:00 (google.com)


 

14 квітня

Значення показників офісного і домашнього моніторування АТ для визначення прогнозу та оцінки ураження органів-мішеней

Запрошуємо на фінальну зустріч циклу з трьох майстер-класів «Добовий та амбулаторний моніторинг АТ у клінічній практиці: Значення показників офісного і домашнього моніторування АТ. Прогноз та оцінка ураження органів-мішеней.

Спікерка - к.м.н., наукова співробітниця відділу симптоматичних гіпертензій, ДУ "ННЦ "Інститут кардіології ім. акад. М.Д. Стражеска" НАМНУ О.О. Торбас.

Початок о 13.00

Детальніша інформація за посиланням: Добовий та амбулаторний моніторинг АТ у клінічній практиці: Значення показників офісного і домашнього моніторування АТ для визначення прогнозу та оцінки ураження органів-мішеней (mam.net.ua)


14-15 квітня

XІ НПК Всеукраїнської асоціації фахівців з серцевої недостатності: «Персоніфіковане лікування серцевої недостатності в Україні: актуальні науково-практичні аспекти»

ГО «Всеукраїнська асоціація кардіологів України», ГО «Всеукраїнська асоціація фахівців з серцевої недостатності», ДУ «Національний науковий центр«Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» НАМН України запрошують взяти участь в науково-практичній конференції лікарів за спеціальностями: «загальна практика – сімейна медицина», «кардіологія», «терапія», «функціональна діагностика» «ендокринологія».

На вас чекають майстер-класи, клінічні розбори, дискусії провідних експертів.

Початок о 10.00

Детальніша інформація за посиланням: XІ науково-практична конференція Всеукраїнської асоціації фахівців з серцевої недостатності: «Персонiфiковане лікування серцевої недостатності в Україна: актуальні науково-практичні аспекти» – CARDIO HUB


14-17 квітня

Науково-освітній проєкт «Школа ендокринолога»

«Школа ендокринолога» - це якісно новий рівень циклової освіти для фахівців, що займаються діагностикою та лікуванням хворих з різною ендокринною патологією, це сучасна і найбільш актуальна інформація, а також унікальна можливість ознайомитися з новими напрямками в ендокринології та медицині в цілому.

Для лікарів: сімейної медицини, терапевтів, ендокринологів, педіатрів, кардіологів, неврологів, гінекологів, хірургів.

Початок о 10.00

Детальніше за посиланням: (3) Школа Ендокринології онлайн 14-17.04.21 | Facebook


15 квітня

Вебінар «Артеріальна гіпертензія і серце»

Короткий перелік програмних питань:

Як АГ препарати впливають на серце і судини?

Чи важлива швидкість досягнення цільового АТ?

АГ терапія до і після ІМ. У чому відмінності?

Ураження серця і КОВІД? Як вплинула епідемія?

Рівень АТ і COVID? Як вплинула епідемія на пацієнтів з АГ і рівень АТ?

Спікери: професор Сіренко Ю.М., професорка Амосова К.М.

Початок о 17.00

Детальніша інформація за посиланням: (4) "Артеріальна гіпертензія і серце" ОНЛАЙН вебінар | Facebook


 

15 квітня

PedSMART Consilium «Неонатологія»

Основна мета заходу – надати найсучаснішу інформацію медичним працівникам, дотичним до здоров'я новонароджених, дітей раннього віку з питань важливості раціонального та правильного вигодовування немовлят, де пріоритет надається саме природньому вигодовуванню грудним материнським молоком.

На заході буде представлено клінічний випадок передчасно народженої дитини в аспекті налагодження ентерального годування, як проходили етапи вигодовування, якими були труднощі та якими були можливості їх подолання.

Також обговорюватимуться питання про те, що варто знати про важливість раннього початку годування молозивом та грудним молоком новонароджених дітей, особливо тих, які народилися передчасно.

Модератор: Єлизавета Шунько - завідувачка кафедри неонатології НУОЗ України імені П. Шупика, член-кор. НАМН України, д.м.н, професорка

Спікери: Олена Костюк - доцентка кафедри неонатології НУОЗ України імені П. Шупика, к.м.н.; Тетяна Орлова - завідувачка відділення інтенсивного виходжування глибоконедоношених дітей НДСЛ ОХМАТДИТ.

Буде цікаво неонатологам, фахівцям з сімейної медицини та педіатрам.

Початок о 19.00

Детальніша інформація за посиланням: PedSMART Consilium (uaps.org.ua)


 

15 квітня

Вебінар «Погляд ортопеда та ревматолога на проблему остеоартриту»

Пацієнти з остеоартритом складають основний пул на прийомі у ревматолога, сімейного лікаря та ортопеда, серед звернень з приводу болю в суглобах. Попри начебто легку діагностику та підходи до лікування, ми часто стикаємося з тривалим зберіганням симптоматики та погіршенням перебігу захворювання.

Коли все ще необхідне терапевтичне втручання, а коли треба скерувати до ортопеда-травматолога для хірургічного лікування – на вебінарі «Погляд ортопеда та ревматолога на проблему остеоартриту».

Початок о 17.00

Детальніша інформація за посиланням: Заявка на участь у вебінарі «Погляд ортопеда та ревматолога на проблему остеоартрита» // 15 квітня 2021 року о 17:00 (google.com)


 

15 квітня

Експерт студіо Ю.Давидової. Академія сучасних поліпрофільних спеціалістів

Тема фахової школи:

Анемія: захворювання шлунково-кишечного тракту, захворювання нирок, захворювання ССС, захворювання ЩЗ.

Невиношування, профілактика втрат вагітності в ранньому терміні, стратифікація ризику виношування вагітності при соматичних захворюваннях (ССЗ, аутоімунні хвороби).

Спікери фахової школи:

Юлія Давидова, д.мед.н., професорка, магістерка державного управління, керівниця відділу акушерських проблем екстрагенітальної патології ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук'янової НАМН України»;

Аліса Лиманська, к.мед.наук, провідна наукова співробітниця відділення акушерських проблем екстрагенітальної патології ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук'янової НАМН України»;

Артем Огородник, акушер-гінеколог, канд. мед. наук, старший науковий співробітник, відділення акушерських проблем екстрагенітальної патології ДУ ІПАГ імені академіка Лук‘янової НАМНУ;

Костянтин Островський, заступник директора з медичних питань КНП Пологовий будинок №3 м. Запоріжжя, к.мед.наук, доцент кафедри акушерства і гінекології ДЗ "ЗМАПО МОЗ України"

Кому буде цікаво: лікарям-акушерам-гінекологам, сімейним лікарям, кардіологам, терапевтам, акушерським анестезіологам, гастроентерологам, гематологам, всім лікарям, які надають допомогу вагітним в мультидисциплінарній команді.

Початок о 12.00

Детальніше за посиланням: Квитки на «Експерт студіо Ю.Давидової. Академія сучасних поліпрофільних спеціалістів» 15 квітня 2021 (ticketforevent.com)


 

15-16 квітня

Науково-практична онлайн конференція з міжнародною участю «Актуальні питання та практичні аспекти дитячої пульмонології та алергології: стандарти медичної допомоги»

До вашої уваги в рамках НПК буде представлено:

Сателітний симпозіум «Проблемні питання бронхіальної астми у дітей»;

Лекції за темами:

Нові тенденції в діагностиці та лікуванні гострої кропив’янки;

Вимірювання FeNO в клінічній практиці;

Стратегія раннього втручання як профілактика харчової алергії у дітей з атопічним дерматитом;

Пульмонологічні аспекти дефіциту вітаміну Д у дітей;

Складнощі алергодіагностики у дітей – питання та відповіді;

Запальні ураження дихальних шляхів у дітей внаслідок аспірації сторонніх тіл: проблеми ранньої діагностики, клінічні випадки;

Особливості перебігу гострих респіраторних інфекцій у дітей з атопією;

Риніт: Чи завжди він алергічний? Чи завжди він лікується як алергічний?;

In vitro діагностика алергічних захворювань у дітей;

Алергічний риніт як бар’єрне захворювання респіраторного тракту;

Пацієнт з кропив'янкою - легкий чи трудний випадок?;

Синергізм імунотропної та протиалергічної дії L. reuteri DSM17938 в комбінації з вітаміном D3;

Атопічний марш у дітей: чи важлива алергодіагностика на етапах формування атопічних захворювань?;

Як посилити протизапальний ефект топічних назальних кортикостероїдів;

«Ведення пацієнтів з алергопатологією в умовах пандемії COVID – 19»;

Анафілаксія: діагностика, ведення та лікування - від новонароджених до дорослих;

Алерген-специфічна імунотерапія: минуле, теперішне та майбутнє;

Сублінгвальна алерген-специфічна імунотерапія у дітей: сучасний стан доказовості;

Ведення дитини з алергічним ринітом: роль елімінаційних та фармакотерапевтичних заходів;

Пшениця як тригер алергічних реакцій;

Патогенетичний підходи до лікування дітей з різними фенотипами бронхіальної астми;

Нові можливості антибактеріальної терапії респіраторних захворювань у дітей; 

Алергічні кон’юнктивіти у дітей;

Менеджмент пацієнта з кашлем;

Етіологічний спектр збудників позагоспітальних пневмоній у дітей (дослідження 2018-2021 рр);

Респіраторна інфекція і алергічний риніт у дітей: погляд алерголога та імунолога;

LTP синдром в практиці лікаря алерголога;

Реакції гіперчутливості на вакцини: оновлення рекомендацій;

Майстер-класи:

«Впровадження мобільної цифрової спірометрії AioCare в пульмонологічну практику»;

«Невідкладна допомога дитині з стороннім тілом».

Початок о 9.45

Детальніша інформація за посиланням: alerg – WebConference


 

16 квітня

 НПК «DermaGyn 2021»

Питання, що будуть висвітлені на конференції:

  • Призначення ретиноїдів в період планування вагітності
  • Естетична медицина та гінекологія
  • Гіперандрогенова алопеція
  • Менопаузальні розлади
  • Гіперандрогенія у жінок
  • Метаболічний синдром
  • Хронічні дерматози в області зовнішніх статевих органів
  • Інфекції, що передаються статевим шляхом
  • Розлади, асоційовані з ВПЛ
  • Сифіліс у вагітних
  • Акне
  • Розлади пігментації в області зовнішніх статевих органів
  • Тактика ведення вагітних, які страждають на хронічні дерматози
  • Онкологічні захворювання в області зовнішніх статевих органів

Початок о 10.00

Детальніша інформація за посиланням: DermaGyn (promed.expert)


 

16 квітня

НПК «Актуальні питання дитячої нутриціології»

Ключові теми:

- Вітаміни та дієтичні добавки в раціоні дитини

- Дієтичне харчування:

при захворюваннях печінки;

при ожирінні;

при алергії;

при целіакії;

при залізодефіциті.

Початок о 10.00

Докладна інформація про захід та реєстрація за посиланнями: 16.04.21 Актуальні питання дитячої нутриціології (prostirua.com)


 

16-17 квітня

CACTUS 4.0: Course of Acute and Chronic pain Treatment with UltraSound navigation

Захід проводиться за підтримки Європейської асоціації регіонарної анестезії та терапії болю – ESRA.

На вас чекають:

• Більше 10 годин лекцій
• Живе спілкування
• Майстер-класи
• Клінічні випадки

Мега крутий міжнародний формат – програма і спікери просто вражають!

Початок о 15.00

Детальніша інформація за посиланням: CACTUS Spring 16-17.04.21 (uaratb.org)


 

16-17 квітня

ІІІ НПК з міжнародною участю «Психосоматична медицина: наука та практика»

Основні програмні питання:

  1. Розбудова засад психосоматичної медицини в світі. Напрямки сучасних досліджень в  галузі психосоматичної медицини
  2. Досягнення та перспективи психосоматичної медицини в Україні. Спектр наукових досліджень з психосоматичної медицині в Україні
  3. Психосоматичні аспекти пандемії COVID-19 у різних клінічних галузях медицини: діагностика, терапія, реабілітація
  4. Сучасні тенденції у навчанні студентів, інтернів та лікарів основам психосоматичної медицини

Також на вас чекають майстер-класи та тренінги з оволодіння практичними навичками (з видачею сертифікатів)

До участі у роботі конференції запрошуються лікарі за спеціальністю: психіатри, психологи, психотерапевти, лікарі сімейної практики, терапевти, педіатри, неврологи, ендокринологи, гінекологи, кардіологи, гастроентерологи, онкологи, хірурги та фахівці інших спеціальностей, які бажають поглибити знання в галузі психосоматичної медицини.

Початок о 9.00

Детальніша інформація за посиланням: Психосоматична медицина: наука та практика (16-17 квітня 2021 року) | . (mediamed.com.ua)


 

16-17 квітня

НПК з міжнародною участю «Сучасні напрямки перинатальної та репродуктивної медицини: від теорії інноваційного пошуку до практики»

На конференції будуть розглядатися актуальні питання охорони репродуктивного та загально-соматичного здоров'я нації, профілактики материнської, перинатальної захворюваності та смертності; в рамках конференції буде організовано проведення майстер-класів «Клінічний випадок», присвячених різним проблемним питанням сімейної та реабілітаційної медицини, акушерсько-гінекологічної науки і практики.

Міждисциплінарний характер конференції надає унікальну можливість поспілкуватися з фахівцями з різних галузей медицини, поділитися новаторськими думками і рішеннями, знайти відповіді на цікаві та складні питання, а також обговорити ваші наукові напрацювання та досвід досліджень.

Детальніша інформація за посиланням: Громадська організація "Асоціація акушерів і гінекологів України" (aagu.com.ua)


 

16-17 квітня

ІV Міжнародний конгрес «Репродуктивне здоров’я: мультидисциплінарний підхід в безперервному професійному розвитку лікарів»

Всеукраїнська Асоціація безперервної професійної освіти лікарів і фармацевтів запрошує до участі в Конгресі лікарів акушерів-гінекологів, гінекологів-онкологів, неонатологів, ендокринологів, лікарів загальної практики-сімейної медицини.

Серед спікерів провідні міжнародні спеціалісти з Німеччини, Австрії, Мальти, Італії, Великобританії, Ізраїлю.

В програмі Майстер-класи та дискусії від світових експертів.

Під час онлайн-трансляції будуть запровадженні онлайн-опитування для учасників, «дзвінок у студію» з можливістю адресувати питання будь-якому експерту-доповідачу.

Детальніша інформація за посиланням: IV Міжнародний Конгрес «РЕПРОДУКТИВНЕ ЗДОРОВ`Я: мультидисциплінарний підхід в безперервному професійному розвитку лікарів» (icrh.com.ua)