Головна Новини Терапія та сімейна медицина У Верховній Раді проголосували за відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я

19 травня, 2021

У Верховній Раді проголосували за відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я

У Верховній Раді проголосували за відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я

Вчора ввечері народні депутати відправили у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. 292 голоси – «За».

Відповідне подання вніс прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

На своїй сторінці у Facebook Максим Степанов прокоментував: «Рік тому я взяв на себе відповідальність за всю медичну систему в країні, лікарів, медиків і пацієнтів. Боровся за високі зарплати, за розвиток медичної галузі, за життя кожного українця. Переконаний, що поруч із професіоналізмом і фаховістю не може бути місця політичній доцільності та кон’юнктурі. Лікар і пацієнт, а не бюрократ і політик мають вирішувати, куди рухатиметься медицина в Україні. Чи програна битва? Ні. Все тільки починається».

Перед голосуванням Голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі телеканалу ICTV повідомив, якщо Парламент схвалить відставку, зокрема, міністра охорони здоров’я, призначення нового очільника Міністерства може відбутися вже на поточному тижні. 

Нагадаємо, що Максим Степанов став очільником МОЗ 30 березня 2020 року та був третім міністром від початку пандемії COVID-19 після Зоряни Скалецької та Іллі Ємця.