Головна Новини Терапія та сімейна медицина Аналізи за кордоном: навіщо вони потрібні і як їх здати?

24 вересня, 2021

Аналізи за кордоном: навіщо вони потрібні і як їх здати?

Аналізи за кордоном: навіщо вони потрібні і як їх здати?

Колосальне навантаження на систему охорони здоров'я через пандемію коронавірусної інфекції Covid-19 розкрила ряд проблем якості медичних послуг як у державному, так і приватному сегменті надання медичної допомоги людям. Окремим рядком тут стоїть питання про якість діагностики, зокрема, лабораторної, яка технологічно відстає від європейських компаній. Розберемося, чому це відбувається і чи можливо здати аналізи за європейськими стандартами якості, не залишаючи своєї країни.

В яких випадках доцільно звертатися до зарубіжних спеціалістів?

В Україні працює велика кількість лабораторій, готових надати широкий спектр послуг. Однак, у нашій країні доступні далеко не всі передові діагностикуми, які дозволяють швидко і точно визначити патологію і підібрати лікування. Насамперед це стосується наборів реактивів для генетичних тестів, а також ІФА-аналізів, які необхідні, наприклад, для виявлення алергії. 

Ті реактиви, які використовують вітчизняні лабораторії, у більшості імпортуються.  Крім того, багато діагностичних систем не постачаються в Україну, через обмежений попит, недостатню практику і високу вартість. Так, у нас щойно починає розвиватися сфера персоналізованого харчування, яка ґрунтується на результатах дослідження геному (які гени можуть впливати на засвоєння тих чи інших продуктів) і метаболізму (як в організмі відбувається перетравлення нутрієнтів і синтез нових речовин). 

Які аналізи можна здати в Німеччині

Якщо вам необхідно здати той чи інший аналіз, але у вітчизняних медустановах немає технічних і кваліфікаційних можливостей його виконати, не варто передчасно засмучуватися. Виходом зі такої ситуації може стати відправка біоматеріалу за кордон, де досвід роботи у даній області більший.

Німецька компанія R-MED LTD., що присутня на ринку вже більше 17 років, має офіси, зокрема, в Україні та пропонує клієнтам послуги з проведення деяких складних тестів, у т.ч.:

  • NutriScreen+ – найбільша панель у світі на імуноглобуліни класу E (IgE) (алергія I типу), а саме 264 харчових продукта;
  • LipoSkan – аналіз, який проводять з метою виявлення рівня холестирину, у т.ч. семи його патогенних форм;
  • LipidGen – аналіз генетичного поліморфізму при засвоєнні ліпідів;
  • NeuroSpot+ – діагностика гормонів – медіаторів стресу;
  • MetaCheck – генетичний метаболічний аналіз, що дозволяє скласти персоналізований раціон харчування, наприклад, з метою ефективного зниження ваги;
  • ImuPro – аналіз крові на IgG до продуктів харчування (панель – до 270 харчових продуктів);
  • DAO – аналіз на непереносимість гістаміну.

Як відправити біоматеріал в Європу, не виїжджаючи з України

Спеціалісти R-MED LTD. роблять усе можливе, аби відправка біоматеріалу (крові, слини чи сечі) до європейської лабораторії не вимагала від клієнта зайвих клопотів. Пацієнту не потрібно звертатися до посередників – аналізи можна здати в одному із офісів компанії, не виїжджаючи з країни, що особливо важливо допоки триває пандемія COVID-19.

Команда R-MED LTD. також бере на себе організацію доставки біоматеріалів до Німеччини, у т.ч. оформлення митної декларації та всіх супровідних документів. Єдине, що необхідно зробити це здати аналіз, заплатити за нього у національній валюті. Клієнту максимально оперативно надсилають результати на електронну пошту, за необхідності – кількома мовами.

Співпраця з R-MED LTD

Якщо Ви імунолог, сімейний лікар, дерматолог, алерголог, нутриціолог, дієтолог, пропонуємо партнерство у сучасній гнучкій компанії.

Партнерство відкриває можливість  отримати стабільність, а отже, планувати бізнес у довгостроковій перспективі і у Вас з'являється чудовий шанс зайняти нішу в ринку, що розвивається. Компанія пропонує унікальні лабораторні дослідження високого рівня з європейськими патентами. Всі аналізи роблять на території Німеччини у спеціалізованих лабораторіях.

R-MED LTD.  знаходиться у м. Берлін, Німеччина.

Бажаєте, щоб Ваші пацієнти були здорові? Дізнавайся більше про нас і співпрацю з нами на сайті www.analizi.de