Головна Новини Терапія та сімейна медицина На офіційному сайті ВООЗ запустили україномовну сторінку на освітній платформі OpenWHO

17 лютого, 2022

На офіційному сайті ВООЗ запустили україномовну сторінку на освітній платформі OpenWHO

На офіційному сайті ВООЗ запустили україномовну сторінку на освітній платформі OpenWHO

Освітня платформа OpenWHO тепер доступна українською мовою.

OpenWHO – це інтерактивна веб-платформа, яка дозволяє авдиторії швидко і безоплатно отримати найновіші наукові та технічні знання. Завдяки динамічному інтерфейсу, доступному з комп’ютера та мобільного пристрою, OpenWHO пропонує можливості для завантаження навчальних матеріалів у режимі офлайн, участі у форумах і обговореннях та трансляціях наживо щодо поточних надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я.

Сторінка OpenWHO з онлайн-курсами українською мовою орієнтована на медичних працівників, спеціалістів громадського здоров’я, експертів лабораторної діагностики та інших спеціалістів сфери охорони здоров’я.

Головна мета навчальної платформи OpenWHO – забезпечити легкий доступ до сучасних навчальних курсів українською мовою.

«Кваліфіковані медичні працівники та освічена громадськість мають важливе значення для зміцнення національного потенціалу при реагуванні на надзвичайні ситуації у галузі охорони здоров'я. Канал присвячений Україні та пропонує навчальні ресурси для підтримки реагування країни на поточний спалах COVID-19 та інші загрози здоров’ю. У співпраці з Бюро ВООЗ в Україні та Міністерством охорони здоров’я ресурси, які ґрунтуються на наукових рекомендаціях ВООЗ, тепер доступні українською мовою для розширення потенціалу медичних працівників, політичних діячів і громадськості», – йдеться на сторінці.

Наразі на українській сторінці OpenWHO розміщено 11 онлайн-курсів, серед них: курси з епідеміології COVID-19, епідеміологічного нагляду за COVID-19, профілактики та контролю інфекцій під час пандемії COVID-19, комунікації про ризики та взаємодії громади щодо пандемії COVID-19 та інші.

Сьогодні найпопулярніший курс – з епідеміології COVID-19. На нього зареєстровано вже понад 1000 осіб!

Посилання на цей ресурс та перелік навчальних курсів – Ukraine (openwho.org).

Крім того, нещодавно розроблені та адаптовані курси OpenWHO українською мовою також розміщено на оновленій національній онлайн-платформі, що була створена Центром громадського здоров’я України у співпраці з ВООЗ. 

 

Джерело: Ukraine (openwho.org)