Головна Новини Терапія та сімейна медицина Шукаємо лікарні для україно-швейцарської програми партнерства

10 травня, 2022

Шукаємо лікарні для україно-швейцарської програми партнерства

Шукаємо лікарні для україно-швейцарської програми партнерства

Українські лікарні стоять на передовій порятунку здоров’я та життів у цій війни. В умовах постійних атак вони продовжують працювати та надавати допомогу всім, хто її потребує.

Цей професійний героїзм не залишив байдужим міжнародну спільноту у сфері охорони здоров'я. Так, швейцарські лікарні в Базелі та Цолликерберг висловили готовність підтримувати українські медичні заклади в рамках партнерства.

Наразі партнерська програма передбачає надання швейцарцями гуманітарної допомоги українським лікарням. Медзаклади в Україні складають перелік необхідного, передають його швейцарській стороні, а ті, в свою чергу, організовують збір й транспортування запитуваних ліків, медичних засобів та обладнання.

Водночас швейцарські лікарні зацікавлені у довгостроковому партнерстві з українськими лікарнями. Тож планується доповнити гуманітарну роботу ще і поглибленою співпрацею між медзакладами обох країн. Зокрема, в сфері телемедицини, експертних консультацій, медичної освіти тощо. При цьому українські лікарні мають можливість самостійно визначати фокус партнерських відносин.

Програма найближчим часом буде розширена участю швейцарських лікарень - членів об’єднання Hospitals H+.

Якщо ваша лікарня хоче взяти участь у програмі партнерства, будь ласка, звертайтесь до lita@gobix.ch або jeyla@gobix.ch.