Головна Новини Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій на 10-17 липня

7 липня, 2023

Щоденник медичних подій на 10-17 липня

Щоденник медичних подій на 10-17 липня

Дорогі читачі!

Пропонуємо вашій увазі Щоденник медичних подій на тиждень (з 10 по 17 липня).

Наступного тижня на вас чекають різноманітні конференції, вебінари, школи в онлайн-режимі. Заходи розраховані на лікарів різних спеціалізацій. Тож обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!


10.07.2023 по 11.07.2023

Семінар «Амбулаторна анестезіологія»

Нещодавно в нашу практику увійшов термін «Амбулаторна анестезіологія» та продовжує активно розвиватися, так як пацієнти все частіше віддають перевагу хірургії одного дня, як безпечнішому і швидшому методу оперативного втручання. Це покращує ефективність лікування, забезпечує швидше одужання та дає можливість повертатися до звичної  активності швидше. Амбулаторна анестезія дозволяє пацієнтам проводити процедури або операції поза стаціонаром, що зменшує їх перебування в лікарні.

На семінарі «Амбулаторна анестезіологія» будуть обговорені особливості огляду, підготовки, моніторингу та вибору анестезіологічного методу, зокрема в акушерстві та стоматології.

Захід зацікавить лікарів наступних спеціальностей:

  •  Анестезіологія
  • Медицина невідкладних станів
  • Дитяча анестезіологія
  • Хірургія

Семінар дає можливість не тільки отримати та поглибити свої знання, а й також поповнити свою скарбничку 20 балами БПР.

Початок о 18:00

Детальна інформація за посиланням: https://medvoice.net/seminars/ambulatorna-anesteziologiya/?utm_source=facebook&utm_medium=announce&utm_campaign=ambulatorna-anesteziologiya%2F


11.07.2023

Вебінар «Лабораторні маркери на перехресті ревматології та нефрології»

 В кожній спеціальності процес діагностики має свої особливості. Так, якщо для постановки діагнозу у ревматології ми спочатку беремо за основу клінічні ознаки, а потім додаємо до них лабораторні маркери, то у нефрології лабораторна діагностика займає провідне місце.

 На вебінарі відомі експертки д. мед. наук, проф. Єгудіна Є.Д. (м. Київ) та доктор мед. наук, проф., лікар-нефролог Кушніренко С.В. (м. Київ) обговорять особливості лабораторної діагностики при постановці ревматологічного та нефрологічного діагнозу.

Організатори запрошують лікарів загальної практики/сімейної медицини, терапевтів, ревматологів, нефрологів та лікарів клінічної лабораторної діагностики.

Початок о 17:00

Для реєстрації на захід переходьте за посиланням: https://rheumatology.institute/laboratorni-markeri-na-perekhresti-revmatologiyi-ta-nefrologiyi


12.07.2023 – 13.07.2023

НПК "ШКОЛА СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ ПО ЛІКУВАННЮ ПОРУШЕНЬ СЕРЦЕВОГО РИТМУ"

В рамках конференції будуть проведені симпозіуми, майстер-класи, лекції та наукові засідання, де будуть розглянуті питання лікування фібриляції передсердь, обговорені питання діагностики, лікування та попередження ускладнень. Підсумком Конференції буде удосконалення національних рекомендацій з діагностики та лікування фібриляції передсердь.

Захід зацікавить лікарів за спеціальностями: «загальна практика – сімейна медицина», «кардіологія», «інтервенційна кардіологія», «медицина невідкладних станів», «неврологія», «функціональна діагностика», «ультразвукова діагностика» «терапія».

Проведення школи планується в комбінованому форматі offline та online, по закінченню конференції та у разі успішного складання тестування є можливість отримання сертифікату 10 БПР.

Початок о 10:00

 Для реєстрації переходьте за посиланням https://cardiohub.org.ua/course/naukovo-praktichna-konferentsiya-shkola-simeinogo-likarya-po-likuvannyu-porushen-sertsevogo-ritmu/


12.07.2023

Вебінар "МЕНОПАУЗА В ЗАПИТАННЯХ ТА ВІДПОВІДЯХ"

У міру того, як жінка наближається до 40 років, яєчники починають виробляти менше естрогену й прогестерону - гормонів, що регулюють менструальний цикл, і фертильність знижується. Менструальні періоди стають довшими або коротшими, важчими або легшими й більш-менш частими. В середньому, до 51 року, - припиняються.

На вебінарі відомі експертки президент ВГО «Асоціація гінекологів-ендокринологів України», член-кореспондент НАМН України, д.мед.н., професор Татарчук Тетяна Феофанівна та старший науковий співробітник відділення ендокринної гінекології ДУ “Інституту педіатрії акушерства і гінекології НАМН України”, д.мед.н., професор Захаренко Наталія Феофанівна в онлайн форматі дадуть відповіді на численні запитання стосовно менопаузи.

Початок о 16:00

Реєстрація за посиланням: https://healthhub.com.ua/120723


13.07.2023

Семінар «УкрМедІнфо: професійні огляди для практики»

Під час онлайн семінару будуть висвітлені новини щодо діагностики та лікування великої кількості захворювань, зокрема таких як подагра, цукровий діабет, артеріальна гіпертензія тощо.

Організатори запрошують до участі фахівців наступних спеціальностей: 

Лікарська  спеціальність

Алергологія, Бактеріологія, Гастроентерологія, Ендокринологія, Загальна практика - сімейна медицина, Імунологія, Інфекційні хвороби, Кардіологія, Клінічна лабораторна діагностика, Медицина невідкладних станів, Неврологія, Нефрологія, Отоларингологія, Педіатрія, Пульмонологія, Ревматологія, Рефлексотерапія, Терапія, Ультразвукова діагностика, Урологія, Функціональна диагностика

Провізорська спеціальність Загальна фармація, Клінічна фармація

Початок о 9:00

Реєстрація доступна за посиланням: https://ucme.org.ua/seminar-ukrmedinfo-profesijni-oglyadi-dlya-praktiki-2/

 

Семінар «Здоров'я жінки від А до Я. Онкологічні аспекти репродуктивного здоров’я. Молочна залоза (у тому числі рак грудної залози, асоційований з вагітністю)»

Вже протягом кількох років на пухлину грудей припадає кожен восьмий випадок раку у світі. Це найпоширеніше онкологічне захворювання у жінок. На ранніх стадіях пухлина не має специфічної симптоматики і часто діагностується вже коли лікування мало ефективне.

Саме тому запорука репродуктивного здоров’я для пацієнта - вчасно проходити всі регулярні обстеження та дбати про свій організм, для лікаря – вчасно діагностувати небезпеку.

Під час семінару ви почуєте, яка існує профілактика онкології, а також, яку тактику лікування передракових жіночих захворювань необхідно застосовувати акушерам-гінекологам, онкологам, дитячим гінекологам, тощо. Прийнявши участь в семінарі, ви отримаєте відповіді на наступні запитання:

  •  На що лікарі повинні звернути особливу увагу, щоб не пропустити початкову стадію раку?
  • Які захворювання вимагають тривалого спостереження, а які — негайної реакції і термінового направлення до онколога?
  • Що необхідно знати лікарю, щоб розповісти пацієнткам про профілактику раку?

Захід зацікавить лікарів наступних спеціальностей: акушерство і гінекологія, неонатологія, дитяча гінекологія, клінічна лабораторна діагностика, ультразвукова діагностика, загальна практика - сімейна медицина, онкогінекологія, онкохірургія

Початок о 10:00

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням: https://gynecology1307.ticketforevent.com/

 

Семінар «Передчасне виснаження яєчників: потреби та можливості»

Первинна недостатність яєчників (ПНЯ), або передчасне виснаження яєчників, виникає внаслідок розвитку первинного гіпогонадизму у віці до 40 років у жінок із нормальним каріотипом. Симптоми, що проявляються за такого захворювання, подібні до тих, що є за менопаузи та яким передує олігоменорея й вторинна аменорея. Вікова частота такої недуги становить приблизно 1 випадок на 250 у віці 35 років та 1 – на 100 у віці 40 років.

Під час семінару будуть висвітлені наступні питання: критерії діагностики ПНЯ; основи консультації пацієнток, як сповістити про діагноз; покращення якості життя та схеми призначення замісної гормональної терапії; можливості ДРТ в пацієнток з непліддям.

Організатори запрошують до участі лікарів наступних спеціальностей: акушерство і гінекологія, загальна практика – сімейна медицина, ендокринологія, сексопатологія, терапія, психотерапія, медична психологія

Початок о 18:00

Детальніна програма та реєстрація на захід доступні за посиланням: https://medvoice.net/seminars/peredchasne-vysnazhennya-yayechnykiv-potreby-ta-mozhlyvosti/?utm_source=facebook&utm_medium=announce&utm_campaign=peredchasne-vysnazhennya-yayechnykiv-potreby-ta-mozhlyvosti%2F

 

Вебінар "ЧЕРВОНІ ПРАПОРЦІ» ПОРУШЕНЬ В РОБОТІ ЩИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ: ВІДПРАЦЬОВУЄМО КЛІНІЧНІ АЛГОРИТМИ З ГІНЕКОЛОГОМ ТА ЕНДОКРИНОЛОГОМ"

Захворювання щитовидної залози у жінок часто пов’язані із проблемою неможливості завагітніти, тому зрозуміло, що дана патологія вимагає комплексного підходу гінеколога та ендокринолога.

Під час онлайн вебінару відомі експерти: завідувач відділу профілактики ендокринних захворювань Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Міністерства охорони здоров'я України, д.мед.н., професор Паньків В.І. та завідувач кафедри хірургії ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, провідний науковий співробітник ДУ "Інститут педіатрії акушерства та гінекології ім. О.М. Лук'янової НАМН України", д.мед.н., професор Калугіна Л.В. поділяться цінною інформацією щодо підходів до лікування проблем щитовидної залози.

Початок о 16:00

Реєстрація доступна за посиланням: https://healthhub.com.ua/130723

 

Вебінар «Ревматологічні маски лімфом»

Все частіше лікарям доводиться зустрічатися із нетиповими проявами лімфом і ревматологи не є виключенням. Паранеопластичні ревматологічні прояви є досить розповсюдженим явищем. Окремо слід виділити лімфоми, які можуть супроводжуватися ураженням: шкіри, лімфатичних вузлів, гематологічними проявами, залученням кісткової тканини.

На вебінарі «Ревматологічні маски лімфом» спікер д. мед. наук, проф. Єгудіна Є.Д. (м. Київ) висвітлить актуальну інформацію щодо:

  • реальних клінічних випадків маніфестації лімфом;
  • того, чому лімфоми нагадують ревматологічні захворювання;
  • складного шляху до встановлення діагнозу;
  • основних ознак, які допоможуть запідозрити лімфопроліферативний процес;
  • алгоритму діагностики лімфом.

Організатори запрошують до участі у вебінарі лікарів загальної практики/сімейної медицини, терапевтів, ревматологів, а також лікарів суміжних спеціальностей

Початок о 17:00

Переходьте за посиланням та реєструйтеся на захід: https://rheumatology.institute/revmatologichni-maski-limfom