Головна Новини Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій на 17-23 липня

14 липня, 2023

Щоденник медичних подій на 17-23 липня

Щоденник медичних подій на 17-23 липня

Дорогі читачі!

Пропонуємо вашій увазі Щоденник медичних подій на тиждень (з 17 по 23 липня).

Наступного тижня на вас чекають різноманітні конференції, вебінари, школи в онлайн-режимі. Заходи розраховані на лікарів різних спеціалізацій. Тож обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!

21.07.2023

Гастро квест. Модуль №6

Шкіра – це відображення того, що ми їмо, який спосіб життя ми ведемо. А чи знаємо ми, що шкіра вважається своєрідним «дзеркалом» функціонування печінки, що існують «сигнали» від печінки, які можна помітити на шкірі? Відповіді на ці і не тільки питання ви отримаєте, приєднавшись до шостої завершальної зустрічі унікального гастроентерологічного квесту. 

Захід зацікавить лікарів наступних спеціальностей: гастроентерологія, дитяча гастроентерологія, загальна практика-сімейна медицина, терапія, педіатрія, ендокринологія, гігієна харчування, дієтологія

Початок о 16:00

Для реєстрації на захід переходьте за посиланням: https://gastroquest2107.ticketforevent.com/?fbclid=IwAR0piqto0FBhM8TG4wgij-wpl1ZI_F2FG3t6HoDtHk6ujrZegbM2gNp25ow

 

21.07.2023-22.07.2023

Семінар «Лабораторна гематологія в дітей та дорослих»

Лікарі всіх спеціальностей користуються лабораторною діагностикою для постановки діагнозу, контролю лікування тощо. А чи знаєте ви скільки всього можна дізнатись завдяки загальному аналізу крові? Це базовий показник у діагностиці захворювань, завдяки йому досвідчений лікар може виявити різноманітні відхилення та стати на кілька кроків ближче до постановки правильного діагнозу.

Під час семінару експертки д. мед. наук, проф. Лариса Натрус, д. мед. наук, проф. Тетяна Мавропуло та д. мед. Наук Тетяна Ніколаєнко-Камишова  розглянуть гендерні й вікові особливості гемограми; розкриють діагностичне значення загального аналізу крові в комплексному оцінюванні здоров’я пацієнта; наведуть приклади інтерпретації гемограми при конкретних клінічних випадках; загострять увагу на оцінюванні гемограми в складних клінічних ситуаціях.

Організатори запрошують до участі лікарів всіх спеціальностей.

Початок о 18:00

Детальна програма та реєстрація доступні за посиланням: https://health-ua.com/events/item/73442-semnar-laboratorna-gematologya-v-dtej-ta-doroslih

 

22.07.2023

Семінар "Секрети ЛОРа в щоденній практиці"

Захворювання вуха, горла і носа (ЛОР-захворювання) доставляють людині проблем чи не більше, ніж інші патології. Лікарі первинної ланки першими мають справу із цими захворюваннями. Саме тому вчасне виявлення уражень ЛОР-органів та адекватне їх лікування дуже важливі для попередження серйозніших ускладнень.

Під час семінару відомі практикуючі отоларингологи поділяться нюансами у діагностиці та лікуванні поширених ЛОР-хвороб, висвітлять діагностичні підходи щодо розпізнавання основних ускладнень в отоларингології та їх лікування та ін.

Початок о 10:00

Для реєстрації переходьте за посиланням: https://conferences.extempore.info/lor_2023