Головна Новини Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій на 30-07 жовтня

29 вересня, 2023

Щоденник медичних подій на 30-07 жовтня

Щоденник медичних подій на 30-07 жовтня

Дорогі читачі!

Пропонуємо вашій увазі Щоденник медичних подій на тиждень (з 30 вересня по 7 жовтня).

Наступного тижня на вас чекають різноманітні конференції, вебінари, школи в онлайн-режимі. Заходи розраховані на лікарів різних спеціалізацій. Тож обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!

 

 

30.09.2023

Конференція «Хвороби регуляції та мітохондріальні дисфункції. Новітні методи діагностики та корекції»

Нещодавно в нашу практику увійшло поняття «дизрегуляційна патологія» та активно використовується в різних галузях медико-біологічних наук. Вона виникає в одній із регулюючих систем організму (нервовій, ендокринній, імунній), однак згодом швидко розповсюджується і на інші, тобто набуває поліорганного та полісистемного характеру, трансформуючись у хворобу регуляції. Виникнення та прогресування хвороб регуляції, а саме – нейроімунних, нейродегенеративних, нейрогормональних, метаболічних розладів, – тісно пов’язане з мітохондріальною дисфункцією.

Під час заходу «Хвороби регуляції та мітохондріальні дисфункції. Новітні методи діагностики та корекції» експерти висвітлять сучасні практичні можливості діагностики та корекції захворювань, в основі яких лежать мітохондріальні дисфункції. Продемонструють значення цілісного, інтегративного підходу до організму людини в рамках терапії та реабілітації пацієнтів з хворобами регуляції.

Захід зацікавить лікарів усіх спеціальностей.

Форма участі – онлайн.

Дата проведення: 30.09.2023

Початок о 10:00

Детальна програма та реєстрація доступні за посиланням: https://uabm.org/hvoroby-regulyacziyi-ta-mitohondrialni-dysfunkcziyi-novitni-metody-diagnostyky-ta-korekcziyi-2/

 

30.09.2023

Респіраторний форум

На форумі мова йтиме про найактуальніші питання менеджменту позалікарняних та внутрішньолікарняних респіраторних інфекцій, особливості сучасної тактики при бронхіальній астмі, та ХОЗЛ. Дізнайтесь все про правильне лікування захворювань органів дихання!

Організатори запрошують до участі сімейних лікарів, лікарів- пульмонологів, алергологів, терапевтів, педіатрів, а також лікарів усіх спеціальностей, хто готовий витратити свій особистий час на саморозвиток

Форма участі: онлайн

Початок о 11:00

Для реєстрації та детальної інформації переходьте за посиланням: https://official.doctorthinking.org/respiratoryforum

 

23.09.2023

НПК "Можливості та сучасні виклики для лікаря першого контакту в гінекології"

Захід зацікавить лікарів за спеціальністю: акушерство і гінекологія, гастроентерологія, гематологія, генетика лабораторна, гігієна харчування, дерматовенерологія, дитяча гінекологія, дієтологія, ендокринологія, загальна практика-сімейна медицина, імунологія, інфекційні хвороби, клінічна онкологія, клінічна лабораторна діагностика, медична психологія, мікробіологія і вірусологія, онкогінекологія, організація і управління охороною здоров’я, педіатрія, психотерапія, психофізіологія, сексопатологія, терапія, ультразвукова діагностика, функціональна діагностика.

Місце проведення: Онлайн

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням: https://www.gyn.org.ua/

 

23.09.2023

Дерматологічний клуб за кавою у Львові

Під час заходу будуть розглянуті наступні теми:

  • Особливості диференційної діагностики та ведення дерматозів у дітей
  • Атопічний дерматит у дітей і дорослих: встановлення діагнозу, диференційна діагностика та особливості лікування
  • Дерматити у дітей і дорослих: встановлення діагнозу, диференційна діагностика та особливості патогенетичного та симптоматичного лікування.

Захід розрахований на лікарів наступних спеціальностей: Алергологія, анестезіологія, Бактеріологія, Вірусологія, Гастроентерологія, генетика лабараторна, гігіієна дітей та підлітків, Дерматовенерологія, дитяча алергологія, дитяча анастезіологія, дитяча гастроентерологія, дитяча дерматовенерологія, дитяча ендокринологія, дитяча імунологія, дитяча кардіологія, дитяча кардіоревматологія, дитяча нефрологія, дитяча неврологія дитяча отоларингологія, дитяча психіатрія, дитяча пульмонологія, дитяча ревматологія, дитяча фтизіатрія, дитяча хірургія, дитячі інфекційні хвороби, дієтологія, Ендокринологія, епідеміологія, Загальна гігієна, загальна гігієна, загальна практика - сімейна медицина, Імунологія, інфекційні хвороби, Кардіологія, клінічна біохімія, клінічна лабораторна діагностика, Лабораторна імунологія, лабораторні дослідження факторів навколишнього середовища, Медицина невідкладних станів, мікробіологія і вірусологія, Неврологія, неонатологія, Отоларингологія, Педіатрія, Ревматологія, Судинна хірургія, Терапія, Ультразвукова діагностика, Функціональна діагностика, лікарі-інтерни

Початок о 15:00

Реєстрація та детальна інформація доступні за посиланням: https://edu.prostirua.com/231003-dermatologichniy-club

 

23.09.2023

Семінар «Нестероїдні протизапальні препарати: друзі чи вороги?»

На даний момент в літературних джерелах відсутня якісна та стисла інформація щодо різних НПЗП, включаючи особливості дозування та рекомендації по використанню. Комбінуючи різні варіанти НПЗП, лікар-спеціаліст зможе якісно побороти біль пацієнта та уникнути негативних наслідків від використання накротичних анальгетиків.

На семінарі «Нестероїдні протизапальні препарати: друзі чи вороги?» експерти обговорять варіації використання цих засобів та відкриють нові сторони вибору терапії з їхньою участю.

Спеціальності, які отримають бали БПР:

  • Анестезіологія
  • Дитяча анестезіологія
  • Комбустіологія
  • Медицина невідкладних станів
  • Неонатологія
  • Трансфузіологія
  • Хірургія

Початок о 18:05

Форма участі: онлайн.

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням

04.10.2023

Міжнародний конгрес "Треті наукові читання пам’яті професора Анатолія Станіславовича Свінціцького "Внутрішня медицина: наука та практика"

Конгрес є заходом безперервного професійного розвитку (БПР) медичних та фармацевтичних працівників і проводиться з метою набуття учасниками нових знань з питань діагностики, лікування та профілактики захворювань внутрішніх органів шляхом аналізу наявних медичних практик, узагальнення і поширення передового світового досвіду, а також створення теоретичних і методичних умов для його впровадження до щоденної клінічної практики.

Дата проведення: 04.10.2023 по 06.10.2023

Місце проведення: Онлайн

Цільова аудиторія: лікарі за спеціальностями “Алергологія”, “Гастроентерологія”, “Гематологія”, “Геріатрія”, “Дієтологія”, “Ендокринологія”, “Ендоскопія”, “Загальна практика – сімейна медицина”, “Імунологія”, “Інфекційні хвороби”, “Кардіологія”, “Клінічна біохімія”, “Клінічна лабораторна діагностика”, “Медицина невідкладних станів”, “Неврологія”, “Нефрологія”, “Ортопедія і травматологія”, “Пульмонологія”, “Радіологія”, “Ревматологія”, “Рентгенологія”, “Стоматологія”, “Терапія”, “Ультразвукова діагностика”, “Урологія”, “Фтизіатрія”, “Функціональна діагностика”, “Хірургія”.

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням: https://health-ua.com/events/item/74057-mzhnarodnij-kongres-tret-naukov-chitannya-pamyat-profesora-anatolya-stansla

 

05.10.2023

ІІІ МІЖДИСЦИПЛІНАРНА НПК З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ "РЕСПІРАТОРНА ШКОЛА В ПЕДІАТРІЇ, ОТОЛАРИНГОЛОГІЇ ТА СІМЕЙНІЙ МЕДИЦИНІ"

Дата проведення: 05.10.2023 по 06.10.2023

Форма участі: Офлайн/Онлайн

Захід зареєстрований В Центрі тестування БПР за спеціальностями: алергологія, дитяча алергологія, дитяча імунологія, дитяча оториноларингологія, дитяча пульмонологія, дитячі інфекційні хвороби, загальна практика-сімейна медицина, імунологія, інфекційні хвороби, оториноларингологія, педіатрія, пульмонологія, терапія.

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням: https://www.respihub.com/

 

05.10.2023

МІЖНАРОДНА НПК "ЕКСТРЕНА ТА НЕВІДКЛАДНА МЕДИЦИНА В РОЗРІЗІ РІЗНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ В УМОВАХ ВІЙНИ"

Дата проведення: з 05.10.2023 по 06.10.2023

Головною метою конференції є вирішення низки міждисциплінарних інтеграційних питань із ведення пацієнтів з невідкладними станами.

У роботі конференції планується участь понад 2000 осіб, зокрема провідних фахівців з усіх областей України.

А також планується участь наших міжнародних експертів з наступних країн: Туреччина, Ізраїль, Словаччина.

Організатори запрошують до участі лікарів всіх спеціальностей, керівників медичних центрів (головних лікарів, директорів клінік, директорів приватних центрів та їх заступників з медичних питань), науковців та держслужбовців, викладачів кафедр ВНМЗУ, а також представників МОЗ України

Формат участі: Онлайн

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням

 

05.10.2023

НПК з міжнародною участю "АКУШЕРСТВО, ГІНЕКОЛОГІЯ, РЕПРОДУКТОЛОГІЯ: СЬОГОДЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ"

Дата проведення: 05.10.2023 по 06.10.2023

Формат участі: офлайн/онлайн

Це найпотужніший науково-освітній захід, який щороку збирає понад 1000 учасників і підготовка до якого триває весь рік. Очікуються виступи топових доповідачів на найбільш актуальну тематику акушерства, гінекології та репродуктології. Найяскравіші і найхаризматичніші зірки вітчизняного акушерства, гінекології та репродуктології та наші друзі з інших країн в одному заході.

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням: https://aagu.online/

 

06.10.2023

IV міжнародний конгрес «Kyiv Skin Allergy & Immunology Meeting»

Дата проведення – 06.10-07.10.2023

KSAIM – це подія, яка, вже традиційно, мовою науки об’єднує дерматологів, алергологів та імунологів!

Алергічні та імунні захворювання шкіри - це завжди виклик для лікаря будь-якого фаху! Знання з імунології – це каркас можливостей сучасного спеціаліста!

Цього року експерти планують:

- розглянути фунтдаментальні речі звʼязку дерматології, алергології та імунології,

- поговорити про маркери алергічних і імунологічних проблем у практиці різних спеціальностей,

- згадати найнеобхідніше про атопічний дерматит та алергодерматози,

- проаналізувати харчову та медикаментозну алергії,

- а також заслухати цікаві кейси від практикуючих лікарів!

Форма участі  - онлайн

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням: https://ksaim2023.medknowhub.com/

 

06.10.2023

Міжнародний конгрес "VITALE 2023"

Міжнародний конгрес "VITALE 2023" - науково-практична подія у найсучасніших галузях науки про найбільш розповсюджені стани неврологічної патології, що розкриває діагностичний маршрут та можливість реабілітаційного потенціалу пацієнта від зародження до дорослого життя з неврологічними і коморбідними патологіями. Науковці та практикуючі лікарі матимуть можливість ознайомлення медичної спільноти з новими інноваційними підходами діагностики та лікування неврологічної і коморбідної патології, як основної із життєво забезпечуючих. Захід буде зосереджено на медичних технологіях, фармацевтиці та цифровому підході до збереження здоровʼя. Міждисциплінарний підхід є ключовим словом для VITALE 2023 та HealthCapital.

До участі у запрошуються лікарі наступних спеціалізацій: алергологія, анестезіологія, бактеріологія, вірусологія, гастроентерологія, гематологія, генетика лабораторна, генетика медична, дерматовенерологія, дитяча алергологія, дитяча анестезіологія, дитяча гастроентерологія, дитяча дерматовенерологія, дитяча ендокринологія, дитяча імунологія, дитяча кардіологія, дитяча кардіоревматологія, дитяча неврологія, дитяча нейрохірургія, дитяча психіатрія, дитяча пульмонологія, дитяча ревматологія, дитяча хірургія, дитячі інфекційні хвороби, дієтологія, ендокринологія, ендоскопія, епідеміологія, загальна практика - сімейна медицина, імунологія, інвазивна електрофізіологія, інтервенційна кардіологія, інфекційні хвороби, кардіологія, клінічна біохімія, клінічна лабораторна діагностика, лікувальна фізкультура і спортивна медицина, медицина невідкладних станів, медична психологія, мікробіологія і вірусологія, наркологія, неврологія, нейрохірургія, неонатологія, педіатрія, психіатрія, психотерапія, психофізіологія, ревматологія, стоматологія, терапія, токсикологія, функціональна діагностика, хірургія, хірургія серця та магістральних судин, щелепно-лицева хірургія.

Форма участі - онлайн

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням

 

06.10.2023

НПК «ОНКОЛОГІЯ ДЛЯ ЛІКАРІВ СІМЕЙНОЇ ПРАКТИКИ»

Основні теми науково-практичної конференції включають:

  • Сучасні підходи до діагностики та лікування онкологічних захворювань
  • Важливість ранньої виявленості раку та методи скринінгу
  • Підходи до надання підтримуючої терапії і паліативної допомоги онкологічним пацієнтам
  • Роль лікаря сімейної практики в спостереженні за онкологічними пацієнтами.

До участі у конференції організатори запрошують лікарів різних спеціальностей, які дотичні до проблеми акне, щоб обговорити хвилюючі питання та розібрати складні моменти щоденної практики.

Місце проведення: м. Київ, вул. Юлії Здановської 33/43, Конференц-зал Національного інституту раку

Початок о 12:00

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням: https://oncohub-uptodate.com/06-10

 

07.10.2023

ВСЕУКРАЇНСЬКА НПК З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ "Гнатишаківські читання 2023. Мультидисциплінарний підхід в комбінованому лікуванні раку шлунка та підшлункової залози"

Рак шлунка – один із найбільш розповсюджених видів раку, що займає 5 місце в світі серед злоякісних пухлин. Протягом останніх декад спостерігається зміна частоти ураження різних анатомічних ділянок шлунка. Зокрема, зменшується рівень захворюваності на рак дистального відділу шлунка, натомість зростає захворюваність на рак кардії та шлунково-стравохідного з’єднання, особливо у молодих пацієнтів. Рак підшлункової залози хоча і становить 3,1% від усіх злоякісних пухлин, однак є 4-ю провідною причиною смерті від раку. На підставі ознайомлення з новітніми напрацюваннями європейських та вітчизняних шкіл, проведення круглого столу з дискусійних питань лікування раку шлунка та підшлункової залози планується впровадження мультидисциплінарного підходу та покращенню результатів діагностики та лікування раку шлунка, підшлункової залози.

Захід розрахований на лікарів наступних спеціалізацій: гастроентерологія, епідеміологія, клінічна онкологія, онкохірургія, торакальна хірургія, ендоскопія, імунологія, онкогінекологія, радіологія, хірургія

Початок - 09:00

Форма участі: офлайн/онлайн

Програма заходу та реєстрація доступні за посиланням: https://healthhub.com.ua/lviv