Головна Новини Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій на 16-22 жовтня

13 жовтня, 2023

Щоденник медичних подій на 16-22 жовтня

Щоденник медичних подій на 16-22 жовтня

Дорогі читачі!

Пропонуємо вашій увазі Щоденник медичних подій на тиждень (з 16 по 22 жовтня).

Наступного тижня на вас чекають різноманітні конференції, вебінари, школи в онлайн-режимі. Заходи розраховані на лікарів різних спеціалізацій. Тож обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!

 

 

17.10.2023

Всеукраїнська НПК «Новітні технології в акушерстві гінекології та перинатології»

Дата проведення: 17.10.2023 по 18.10.2023

Головна мета науково-практичної конференції "Новітні технології в акушерстві гінекології та перинатології" - обговорення найбільш актуальних та дискусійних питань в акушерстві, гінекології та перинатології та отримання лікарями практичних знань та навичок. 
Організатори впевнені, що конференція стане зручним майданчиком для обміну думками та практичними напрацюваннями між колегами та сприятиме поліпшенню якості допомоги хворим.

Форма участі - онлайн

Для реєстрації на захід та отримання більш детальної інформації переходьте за посиланням 

 

17.10.2023

Вебінар «ВСЕ ПРО РОЗАЦЕА. Етіологія. Патогенез. Клінічні особливості»

Ви дізнаєтеся про тригери розацеа та як запобігти спалаху загострення, сучасні протоколи лікування та які лазерні методики можна застосовувати для корекції цього стану.

Питання, що будуть розглянуті:

- що таке розацеа? (патогенез, класифікація)
- відмінності між розацеа та телеангіектазіями (куперозом)
- основні фактори загострення
- клінічні особливості нозології
- як запобігти спалаху розацеа

Форма участі – онлайн

Початок о 15:00

Цільова аудиторія: дерматологи, спеціалісти естетичної медицини, лікарі сімейної медицини, суміжні спеціалісти 

Реєстрація та детальна інформація за посиланням: https://derma.medknowhub.com/webinars/rozatsea-etiolohiia-patohenez

 

17.10.2023

Вебінар «Синдром хронічного болю – розбір клінічних випадків»

Організатори запрошують до участі лікарів загальної практики/сімейної медицини, терапевтів, ревматологів, геріатрів, лікарів паліативної медицини на безкоштовний вебінар «Синдром хронічного болю – розбір клінічних випадків»!

Згідно даних досліджень, що були проведені у різних країнах, від 7% до 64% населення періодично відчувають біль та страждають або хронічним болем, що рецидивує і не завжди є тільки ноцицептивним.

Безумовно, біль впливає на всі сфери, включаючи настрій, функції організму, працездатність і взаємини. На вебінарі «Синдром хронічного болю – розбір клінічних випадків» ми поговоримо про:

  • менеджмент ревматологічних та паліативних пацієнтів з хронічним болем в залежності від основного захворювання;
  • лікування, залежно від коморбідного стану;
  • можливі фактори ризику.

Форма участі - онлайн

Початок о 17:00

Детальна програма та реєстрація доступні за посиланням

 

18.10.2023

НПК «Репродуктивне здоров'я жінки: від теорії до практики»

Всеукраїнська Громадська організація "Асоціація перинатологів України" за підтримки Національного університету охорони здоров'я України імені П.Л. Шупика ЗАПРОШУЄ БЕЗКОШТОВНО прийняти участь у науково-практичній конференції «Репродуктивне здоров'я жінки: від теорії до практики».

До участі у заході запрошуються:

Акушерство і гінекологія, Дитяча гінекологія, Онкогінекологія, Неонатологія, Дерматовенерологія, Ендокринологія, Анестезіологія, Урологія, Ультразвукова діагностика, Клінічна лабораторна діагностика

Форма участі: онлайн

Початок об 11:00

Для отримання детальної інформації та реєстрації переходьте за посиланням: http://asprofosvit.com/gyncontraver1810

 

19.10.2023

IX Національний конгрес "Радіологія в Україні - 2023"

Дата проведення: 19.10.2023 по 21.10.2023

Місце проведення: м. Київ, вул. В. Гетьмана, 6, 03057, Mercure Congress Centre, 03057,

Конгрес АРУ об’єднує спеціалістів із різних країн за напрямками «Радіологія. Ультразвукова діагностика. Ядерна медицина. Радіаційна онкологія. Медична фізика. Радіаційна безпека».

На учасників чекають три насичені дні, чотири зали із онлайн-трансляцією, понад 120 неймовірних експертів з унікальними доповідями як з України, так із інших країн світу та виставкова зона для приємного та корисного спілкування. Цього року ми подбали про цікаві нові секції та максимум корисного контенту. Частина доповідей звучатиме в оригіналі, англійською мовою. 

За роки існування Асоціації ми створили цю закриту платформу, де кожен лікар підтвердив свій фах та має власний кабінет. Запрошуємо Вас пройти процес реєстрації та обрати свою форму участі. Ті лікарі, які за певних причин не зможуть долучитися особисто – матимуть змогу переглянути івент онлайн. Записи будуть доступними для перегляду.

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням: https://aru-ua.org.ua/uk/informacia/9-j-nacionalnij-kongres.html

 

20.10.2023

VII НПК З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ "Advances in Neurology - Досягнення в Неврології"

Дата проведення: 20.10.2023 по 21.10.2023

Місце проведення: м. Київ, Готель Premier Hotel Rus

Традиційно, базуючись на найсучасніших досягненнях медицини та принципах доказовості, будуть охоплені питання діагностики та лікування нейродегенеративних, аутоімунних, запальних захворювань нервової системи, головного болю та інших больових синдромів, епілепсіі, рідкісних захворювань, а також неврологічних захворювань на межі з іншими спеціальностями. Не можливо уявити невролога без взаємодії з колегами – ендокринологами, ревматологами, психіатрами, психологами, радіологами, нейрофізіологами – експертами, які стали членами нашої міждисциплінарної лікарської спільноти.

Продовжуючи традицію Advances in Neurology, команда захоплених у свою справу, буде ділитися власним клінічним досвідом, розповість про складний шлях до встановлення вірного діагнозу, не приховуючи свої невдачі та перемоги на цьому шляху. Для Вас буде відтворено атмосферу пошуку та незрівняного задоволення від неврологічної логіки, яка приводить до вірного вирішення складної задачі, а також відчуття професійної перемоги.

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням: https://advances-in-neurology.com/

 

21.10.2023

Семінар "Нейроінфекції у дітей"

Нейроінфекції загрожують життю та здоров’ю дітей, тому вкрай важливо, щоб будь-який лікар був готовий їх діагностувати та надати першу медичну допомогу. Із нейроінфекціями ми зустрічаємось не часто, але діяти маємо швидко і фахово. Саме ці питання будуть висвітлені під час фахового семінару.

Захід призначений для: педіатрів, сімейних лікарів, лікарів інших спеціальностей, що надають медичну допомогу дітям.

Форма участі - онлайн

Початок о 9:00

Програма заходу та реєстрація доступні за посиланням