Головна Новини Терапія та сімейна медицина Щоденник медичних подій на 6-12 жовтня

3 листопада, 2023

Щоденник медичних подій на 6-12 жовтня

Щоденник медичних подій на 6-12 жовтня

Дорогі читачі!

Пропонуємо вашій увазі Щоденник медичних подій на тиждень (з 6 по 12 листопада).

Наступного тижня на вас чекають різноманітні конференції, вебінари, школи в онлайн-режимі. Заходи розраховані на лікарів різних спеціалізацій. Тож обирайте, навчайтеся, вдосконалюйтеся!

 

07.11.2023

«Як надихнути клієнтів та клієнток на зміни: здорові звички та профілактика захворювань»

Говоритимемо про таке:

Як наші думки допомагають і шкодять в змінах поведінки. Спікерка — Вікторія Петрова, клінічна психологиня в методі когнітивно-поведінкової терапії.

Що варто знати, щоб допомагати людям змінювати своє життя. Спікерка — Аліса Пивоварчик, тренерка з оздоровчого фітнесу, фітнес-коучерка.

Модифікація способу життя — погляд сімейної лікарки. Спікерка — Олена Лемешко, лікарка загальної практики – сімейна лікарка, фасилітаторка групи рівних для лікарів та лікарок первинної ланки в м. Дніпро, тренерка mhGAP.

Як допомогти людям заводити здорові звички (на прикладі харчування). Спікерка — Анна Шестакова, нутриціологиня, коучерка з харчування.Форма участі – онлайн

Початок о 16:00

Для реєстрації на захід та отримання більш детальної інформації переходьте за посиланням>>


09.11.2023

IUSTI Ukraine Congress 2023

Дата проведення: 09.11.2023 по 10.11.2023

IUSTI UKRAINE CONGRESS – конгрес з питань інфекцій, що передаються статевим шляхом​​.

Щодня у світі відбувається понад 1 мільйон випадків зараження інфекціями, що передаються статевим шляхом, більшість з яких протікають безсимптомно.

ІПСШ позначаються на сексуальному і репродуктивному здоров'ї, призводять до стигматизації, безпліддя, ускладнень у період вагітності, онкологічних захворювань, а також підвищують ризик ВІЛ-інфекції.

IUSTI (International Union against Sexually Transmitted Infections) - міжнародне об’єднання, яке ставить за мету боротьбу з інфекціями, що передаються статевим шляхом і є найстарішою міжнародною організацією у цій сфері (заснована у 1923 році). Її ціль - досягнення міжнародного співробітництва у боротьбі із захворюваннями, що передаються статевим шляхом.

Конгрес “IUSTI UKRAINE CONGRESS” має на меті:

- розглянути глобальні стратегії сектору охорони здоровʼя України щодо ІПСШ;

- проаналізувати міжнародний погляд на проблему ІПСШ;

- привернути увагу до міждисциплінарного ведення ІПСШ;

- висвітлити актуальні питання, нові наукові здобутки та останні інновації, що стосуються діагностики, лікування та профілактики ІПСШ;

- поговорити про сучасні тенденції щодо сифілісу, новий нормативний документ та терапевтичні підходи;

- обміркувати підходи до ведення хронічних генітальних дерматозів та онкопатології генітальних зон.

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням>>


VI конгрес Асоціації акушерських анестезіологів України «Анестезіологічне забезпечення та інтенсивна терапія в акушерстві, гінекології та перинатології»

Дата проведення: 09.11.2023 по 10.11.2023

В рамках конгресу будуть представлені доповіді провідних провідних вітчизняних та зарубіжних фахівців у галузі анестезіології, акушерства та гінекології. Плануються доповіді провідних фахівців з 11 країн світу та України за участю професорів Marc van de Veіde (Бельгія), Alex Ioskovich (Ізраіль), Alison WRIGHT (В. Британія), Frederic Mersier (Франція), Oleg Turkot (США), Emilia Guashe (Іспанія), Alex Zlotnik (Ізраїль), Xandra Schyns (Нідерланди), Агзам Жумадилов (Казахстан), Кім Єн Дін (Узбекистан) та інших провідних іноземних і вітчизняних фахівців.

ДО УЧАСТІ ЗАПРОШУЮТЬСЯ ЛІКАРІ НАСТУПНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ:

  • Акушерство і гінекологія
  • Анестезіологія
  • Гематологія
  • Дитяча анестезіологія
  • Загальна практика - сімейна медицина
  • Медицина невідкладних станів
  • Неонатологія
  • Онкогінекологія
  • Педіатрія

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням>>


НПК з міжнародною участю "Сучасна педіатрія з позиції доказової медицини"

Дата проведення: 09.11.2023 по 10.11.2023

ОРГАНІЗАТОРИ ЗАПРОШУЮТЬ ЛІКАРІВ НАСТУПНИХ СПЕЦІАЛІЗАЦІЙ:

Алергологія, анастезіологія, бактеріологія, вірусологія, гастроентерологія, генетика лабараторна, гігіієна дітей та підлітків, дерматовенерологія, дитяча алергологія, дитяча анастезіологія, дитяча гастроентерологія, дитяча дерматовенерологія, дитяча ендокринологія, дитяча імунологія, дитяча кардіологія, дитяча кардіоревматологія, дитяча нефрологія, дитяча неврологія дитяча отоларингологія, дитяча психіатрія, дитяча пульмонологія, дитяча ревматологія, дитяча фтизіатрія, дитяча хірургія, дитячі інфекційні хвороби, дієтологія, ендокринологія, епідеміологія, загальна гігієна, загальна гігієна, загальна практика - сімейна медицина, імунологія, інфекційні хвороби, кардіологія, клінічна біохімія, клінічна лабораторна діагностика, лабораторна імунологія, лабораторні дослідження факторів навколишнього середовища, медицина невідкладних станів, мікробіологія і вірусологія, неврологія, неонатологія, отоларингологія, педіатрія, ревматологія, судинна хірургія, терапія, ультразвукова діагностика, функціональна діагностика, лікарі-інтерни

Програма заходу та реєстрація доступні за посиланням>>


10.11.2023

ПК MOVEMBER-2023: «Новітні технології в лікуванні пухлин та захворювань сечостатевої системи»

Дата проведення: 10.11.2023 по 11.11.2023

Місце проведення: Онлайн и Офлайн: м. Київ, вул. Самійла Кішки, 6, Favor Park Hotel (Фавор)

Конференція присвячена 100-річчю з дня народження проф. В.С. Карпенка, який посідає особливе місце серед визначних діячів вітчизняної медицини ХХ століття, зробивши істотний внесок у становлення та розвиток української урології.

Захід традиційно підтримує міжнародний проект боротьби з раком передміхурової залози «Movember».

На конференції будуть розглянуті питання пластичної та реконструктивної урології та онкоурології, діагностики та досягнення в проблемі раку передміхурової залози, нирково-клітинного раку, а також уротеліального раку верхніх сечовивідних шляхів та сечового міхура.

Програма заходу та реєстрація доступні за посиланням>>


НПК з міжнародною участю «Рефракційний пленер 2023»

Форма участі: онлайн/офлайн

Організаційний комітет запрошує науково-педагогічні колективи кафедр офтальмологів, медичних університетів, дитячих офтальмологів, офтальмологів, оптометристів, педіатрів , лікарів сімейної практики , аспірантів, лікарів- інтернів , студентів медичних університетів та широке коло медиків  взяти участь у роботі конференції .

У наукову програму конференції включено широкий спектр актуальних питань сучасної офтальмології, пленарні та секційні засідання, сателітні симпозіуми, стендові доповіді, майстер-класи. Кількість учасників- понад  2000 осіб.

Відбудеться виставка офтальмологічного обладнання та фармацевтичних новітніх досягнень.

Детальна інформація та реєстрація доступні за посиланням>>