Головна Новини Терапія та сімейна медицина Українські лікарні отримали сучасні УЗД- та рентген-апарати: де можна скористатись обладнанням

10 листопада, 2023

Українські лікарні отримали сучасні УЗД- та рентген-апарати: де можна скористатись обладнанням

Українські лікарні отримали сучасні УЗД- та рентген-апарати: де можна скористатись обладнанням

7 ультразвукових сканерів «Mindray Z50» одержали лікарні з різних областей України. Сучасні апарати надійшли у «Вінницький обласний клінічний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом», «Центр протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та гепатитів» (м. Чернігів), «Хмельницький обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом», «Обласний клінічний центр профілактики і боротьби зі СНІДом» (м. Харків), «Одеський обласний центр соціально значущих хвороб», «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського НАМН України» і «Центр профілактики та боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом» (м. Одеса). Завдяки найкращій комбінації високої продуктивності, комплексних клінічних застосувань та інтегрованого дизайну Z50 допоможе працювати швидше та ефективніше. Перехід від чорно-білої до високоефективної кольорової допплерівської системи тепер став доступнішим. Головними перевагами сканера є невеликий розмір для зручного транспортування, жорсткий диск на 500 ГБ для зберігання великих даних пацієнтів, 1,5 години сканування, монітор із можливістю регулювання кута нахилу 60 градусів і 15-дюймовий повноекранний дизайн.

5 портативних рентгенів «FDR Xair» (XD2000) для легкого діагностування туберкульозу доставлено в обласні фтизіатричні центри Вінниці, Запоріжжя, Кривого Рогу, Івано-Франківська і Львова. Апарати легкі та компактні (3,5 кг), зручно монтуються на опорній підставці. Вбудований літій-полімерний акумулятор дає змогу знімати до 100 зображень після повного заряду в умовах, де немає електрики. Для лампи підсвічування поля опромінення і дисплея використовуються довговічні світлодіоди, що полегшують читання на екрані керування. Конструкція «FDR Xair» із плоскою поверхнею з невеликою кількістю вм’ятин або країв полегшує очищення та інше обслуговування.

Також віддалені громади отримали 23 мобільні рентгенівські діагностичні системи «MAC D». Через складнощі, пов’язані з обстрілами, пошкодженнями інфраструктури або бойовими діями, мешканці цих територій потребують розширеного доступу до медичної допомоги. «MAC D» – універсальний рентгенівський апарат із плоскопанельним детектором, що дозволяє виконувати всі види рентгенографічних досліджень у цифровому форматі безпосередньо біля ліжка пацієнта. Висока чутливість детектора спільно з потужним високочастотним рентгенівським генератором значно знижує променеве навантаження, а також уможливлює використовувати короткі експозиції для запобігання розмитості зображення.

Джерело: moz.gov.ua