Головна Онкологія та гематологія Конференція з міжнародного медичного партнерства: підсумки та перспективи співпраці

18 липня, 2024

Конференція з міжнародного медичного партнерства: підсумки та перспективи співпраці

22 травня відбулася конференція з міжнародного медичного партнерства за участі Першої леді Олени Зеленської, міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, представників ДНП «Національний інститут раку» (НІР) Олени Єфіменко та Андрія Турчина. Захід був присвячений обговоренню результатів 9-місячної співпраці між НІР, Інститутом Густава Руссі Французької Республіки та Інститутом онкології Республіки Молдови в рамках меморандумів про міжнародне медичне партнерство, підписаних на третьому саміті перших леді та джентльменів.

Onco_3_2024_foto_1_2_str_13.jpg

Протягом цього часу проведено дистанційні зустрічі для обговорення стану та потреб онкологічної служби в Україні, а також визначено орієнтири партнерства і співпраці. 6-7 травня відбувся перший офіційний візит представників НІР до провідних онкологічних закладів Франції, таких як Institut Curie, Unicancer, Orsay Proton therapy center, Hospital St. Louis AP-HP та Institut Gustavo Rossy.

Під час візиту представники НІР ознайомилися з програмами розвитку і досягненнями онкологічних центрів Франції та сформували програму партнерства, яка включає підготовку та вступ НІР до Організації європейських інститутів раку (OCEI), формування програми стажування онкологів з НІР та України на базі онкологічних інститутів Франції, а також поліпшення координації онкологічної допомоги та скринінгу в Україні.

Onco_3_2024_foto_3_4_str_13.jpg

Плани співпраці на 2024-2025 роки передбачають складання програми стажування 55 фахівців у галузі онкології з України в онкологічних центрах Франції, спільні наукові дослідження та публікації, акредитацію НІР за євростандартами та включення НІР до OCEI , участь представників НІР у 46 з’їзді онкологічних центрів учасників OCEI, який відбудеться 12-14 червня у Гельсінкі, а також удосконалення онкологічної служби в Україні за євростандартами.

Onco_3_2024_foto_5_6_str_13.jpg

Тісна співпраця українських медиків з іноземними колегами, навчання та стажування в зарубіжних клініках дасть змогу пацієнтам отримати високоякісну медичну допомогу, яка відповідатиме сучасним викликам. Підтримка програми з міжнародного партнерства Першою леді Оленою Зеленською та міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком сприятиме удосконаленню онкологічної служби в Україні за євростандартами.

Onco_3_2024_foto_7_str_13.jpg

Onco_3_2024_foto_8_str_13.jpg

Фото unci.org.ua 

За матеріалами https://unci.org.ua/

Тематичний номер «Онкологія. Гематологія. Хіміотерапія» № 3 (89) 2024 р.

Номер: Тематичний номер «Онкологія. Гематологія. Хіміотерапія» № 3 (89) 2024 р.