Головна Сучасні підходи до лікування цукрового діабету 2 типу: що повинен врахувати лікар?

27 березня, 2015

Сучасні підходи до лікування цукрового діабету 2 типу: що повинен врахувати лікар?

Автори:
В.І. Паньків

Чи можна оцінити як позитивні досягнуті на сьогодні результати лікування цукрового діабету (ЦД)? Наскільки свідомо і відповідально ставляться до терапії цього захворювання самі пацієнти? І чи варто витрачати величезні кошти на лікування, якщо хворі не дотримуються дієти і не здатні відмовитися від шкідливих звичок?

На жаль, незважаючи на успіхи і досягнення сучасної ендокринології, сьогодні в практичній діяльності лікарів-ендокринологів значно більше питань, ніж відповідей на них.

На основні аспекти лікування ЦД 2 типу та вибору оптимальних підходів звернув увагу в доповіді «Патогенетичне обґрунтування вибору препарату сульфонілсечовини у хворих на ЦД 2 типу» в рамках науково-практичної конференції з міжнародною участю «Досягнення і перспективи експериментальної і клінічної ендокринології» (IX Данилевські читання), що відбулася 2-3 березня у стінах Харківського національного медичного інституту, завідувач відділу профілактики ендокринних захворювань Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії і трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України, доктор медичних наук, професор Володимир Іванович Паньків.

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 8 (237) Квітень - Медична газета "Здоров’я України"