Головна Діагностика і можливості сучасного нейрохірургічного лікування артеріальних внутрішньочерепних аневризм

27 березня, 2015

Діагностика і можливості сучасного нейрохірургічного лікування артеріальних внутрішньочерепних аневризм

Смертність від судинних захворювань головного мозку в структурі загальної смертності населення в промислово розвинутих країнах посідає третє місце після серцево-судинних та онкологічних, а в Україні – друге місце після серцево-судинних захворювань.

Інвалідизація внаслідок судинних захворювань головного мозку в структурі загальної інвалідизації населення посідає перше місце.

Значна частина великої кількості досліджень у судинній нейрохірургії присвячена хірургічному лікуванню мішковидних аневризм судин головного мозку. У цих роботах основна увага приділяється питанням хірургічної тактики, методології хірургічного лікування, прогнозуванню його результатів у післяопераційному періоді, питанням ангіоспазму, які визначають показання та протипоказання з приводу тактики оперативного втручання при артеріальних аневризмах. Незважаючи на широкий обсяг розглянутих у цих дослідженнях питань, сьогодні не існує єдиного погляду щодо вирішення показань і протипоказань стосовно часу, тактики та обсягу оперативного втручання.

Полная версия статьи в формате .pdf »

Номер: № 1 Березень - Тематичний номер «Неврологія, Психіатрія, Психотерапія»