Головна Неврологія та нейрохірургія За підтримки фармацевтичної групи ACINO відбулася науково-практична школа-курс ЕЕГ та епілепсія «Практичні аспекти запису, читання та інтерпретації ЕЕГ у дорослих і дітей»

17 квітня, 2017

За підтримки фармацевтичної групи ACINO відбулася науково-практична школа-курс ЕЕГ та епілепсія «Практичні аспекти запису, читання та інтерпретації ЕЕГ у дорослих і дітей»

Стаття у форматі PDF.

52

16-17 березня в м. Києві відбулася науково-практична школа-курс ЕЕГ та епілепсія «Практичні аспекти запису, читання та інтерпретації ЕЕГ у дорослих і дітей» під егідою Європейської комісії Міжнародної протиепілептичної ліги (ILAE-CEA), де генеральним спонсором виступив український виробник лікарських засобів «Фарма Старт», компанія швейцарської фармацевтичної групи ACINO.

53У роботі заходу взяли участь понад 100 провідних нейрофізіологів, неврологів, психіатрів з усіх регіонів України, а також фахівці з близького зарубіжжя. Організаторами цього міжнародного курсу стали ILAE-CEA, Українська проти-епілептична ліга (УПЕЛ), ГО «Харківське відділення Української протиепілептичної ліги», БО «Благодійний фонд розвитку інновацій медицини «Рімон». Школу проводив учений і практик із півстолітнім досвідом із Нідерландів Вальтер ван Емде Боас (Walter van Emde Boas, PhD, VD), який є почесним членом численних національних і міжнародних наукових товариств, офіцером ILAE-CEA, у минулому керівник голландської програми для епілептологів-нейрохірургів. Сьогодні Вальтер Боас очолює цільову групу з дистанційного навчання.

50

У рамках курсу відбулося обговорення програми з опису ЕЕГ-обстежень в епілептології з практичним розглядом клінічних випадків, були опрацьовані практичні питання записів, читання, інтерпретації інтеріктального та іктального ЕЕГ-дослідження, відео-ЕЕГ, семіотики ЕЕГ при епілепсії у дорослих і дітей. Найбільшу увагу слухачів курсу привернули лекції та клінічні випадки, представлені професором Вальтером ван Емде Боасом. Так, у рамках науково-практичних шкіл і курсів у вчених і практичних лікарів з’являється можливість обговорити актуальні питання, які виникають урутинній практиці. Отже, цей курс ЕЕГ і епілепсії став черговим кроком у зміцненні міжнародної співпраці в галузі епілептології. Він продемонстрував українським неврологам сучасний рівень розвитку діагностики в епілептології в Україні та Європі й окреслив нові цілі, до яких слід прагнути. Відеозапис теоретичної частини цього курсу буде розміщено у відкритому доступі на веб-сайті www.rimon.in.ua.

51

Контакти для отримання додаткової інформації:

Служба зв’язків із громадськістю ТОВ «Фарма Старт», Acino Group

Тел.: +380 (44) 2812333

E-mail: pr_ua@acino.swiss

Номер: Тематичний номер «Неврологія, Психіатрія, Психотерапія» № 1 (40), березень 2017 р.