Головна Події Анонс подій Семінар Погляд Експерта «Складні шляхи та потенційні звʼязки між ендометріозом, СПКЯ та патологією щитовидної залози»

Семінар Погляд Експерта «Складні шляхи та потенційні звʼязки між ендометріозом, СПКЯ та патологією щитовидної залози»

  • Дата проведення: 13 березня, 2024

Дата проведення: 13.03.2024 

Місце проведення: Онлайн

Поговоримо:

  • про труднощі діагностики поєднаної патології: СПКЯ, ендометріоз, захворювання щитоподібної залози;
  • про різну тактику в залежності від клінічної ситуації.

Адже, синдром полікістозних яєчників та ендометріоз є двома найпоширенішими репродуктивними розладами серед жінок, але вважаються не пов'язаними між собою.

Захворювання щитовидної залози, включаючи аномальну дисфункцію щитовидної залози (гіпертиреоз або гіпотиреоз) та/або маркери аутоімунітету щитовидної залози, також демонструють переважання у жінок та початок захворювання у молодших вікових групах.

Розуміння поєднаного виникнення ендометріозу та синдрому полікістозних яєчників (СПКЯ), загальних симптомів цих захворювань, впливу на них дисфукції щитовидної залози може допомогти у своєчасній їх діагностиці та правильному ранньому початку лікування.

Наша презентація розкриває клінічну загадку стійкої безплідності серед жінок із СПКЯ після відновлення овуляторного статусу; Співіснування ендометріозу може бути сприятливим фактором.

Захід для лікарів спеціальностей: акушерство і гінекологія, онкогінекологія, ультразвукова діагностика, ендокринологія, загальна практика - сімейна медицина

Детальніша інформація на сайті заходу

Анонс подій