Головна Новини Дерматологія FDA схвалило два пероральні інгібітори янус-кіназ для лікування середньої та важкої форми атопічного дерматиту

18 січня, 2022

FDA схвалило два пероральні інгібітори янус-кіназ для лікування середньої та важкої форми атопічного дерматиту

FDA схвалило два пероральні інгібітори янус-кіназ для лікування середньої та важкої форми атопічного дерматиту

Управління з контролю за якістю продуктів та медикаментів США (FDA) схвалило два пероральні інгібітори янус-кінази-1 для пацієнтів із помірним і важким атопічним дерматитом – упадацитиніб і аброцитиніб.

Схвалення упадацитинібу для лікування помірної та важкої форми атопічного дерматиту у пацієнтів віком від 12 років відбулося на основі результатів трьох ключових досліджень фази 3 за участю понад 2500 дорослих і дітей віком від 12 років, у яких препарат порівнювали із місцевими кортикостероїдами та/або із плацебо.

У трьох дослідженнях монотерапія упадацитинібом у дозі 15 мг або 30 мг один раз на добу досягла усіх первинних і вторинних кінцевих точок на 16-му тижні.

Аброцитиніб був схвалений на підставі результатів п’яти клінічних досліджень із великомасштабної програми клінічних випробувань за участю понад 1600 пацієнтів. Рекомендовані дози препарату становлять 100 мг і 200 мг, при цьому доза 200 мг рекомендована для пацієнтів, які не реагують на дозу 100 мг.

«Це велика новина, тому що кілька років тому в нас не було жодного системного лікування, яке було б безпечнішим, ніж класичні імунодепресанти, такі як циклоспорин та метотрексат. Єдиним дозволеним для перорального прийому препаратом для лікування атопічного дерматиту до цього часу був преднізолон, який викликає серйозні проблеми з безпекою. Отже, по суті, це перші пероральні препарати, які ми можемо надати нашим пацієнтам для тривалого використання», – прокоментувала подію Емма Гуттман-Ясскі, докторка медичних наук, професорка кафедри дерматології Медичної школи Ікана (США).

 

Джерело: https://www.medscape.com/viewarticle/966698?src=