Головна Новини Інфекційні хвороби FDA дозволило застосування моноклональних антитіл для лікування COVID-19

23 листопада, 2020

FDA дозволило застосування моноклональних антитіл для лікування COVID-19

FDA дозволило застосування моноклональних антитіл для лікування COVID-19

Сьогодні FDA видало дозвіл на екстрене використання двох моноклональних антитіл: казірівімабу та імдевімабу (casirivimab, imdevimab), які слід застосовувати в комплексній терапії COVID-19 у дорослих та дітей (від 12 років та не менше 40 кг) з легким та середнім ступенем важкості, які мають високий ризик переходу до важкого перебігу коронавірусної хвороби.

«FDA залишається відданим зміцненню здоров'я населення під час цієї безпрецедентної пандемії.  Дозвіл на терапію моноклональними антитілами може допомогти амбулаторним пацієнтам уникнути госпіталізації та полегшити навантаження на систему охорони здоров’я ", - сказав доктор медичних наук, комісар FDA Стівен М. Хан. Як частина нашої Програми прискорення лікування коронавірусу, FDA використовує всі можливі шляхи для створення нових методів лікування, що будуть  доступні пацієнтам якомога швидше, продовжуючи вивчати безпеку та ефективність цих методів лікування».

Джерело та повна версія матеріалу за посиланням: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-authorizes-monoclonal-antibodies-treatment-covid-19