Головна Новини Інфекційні хвороби Сотровімаб знову підтвердив свою ефективність щодо раннього лікування COVID-19

17 листопада, 2021

Сотровімаб знову підтвердив свою ефективність щодо раннього лікування COVID-19

Сотровімаб знову підтвердив свою ефективність щодо раннього лікування COVID-19

Компанії GlaxoSmithKline plc та Vir Biotechnology Inc. оприлюднили основні дані рандомізованого багатоцентрового відкритого дослідження COMET-TAIL фази 3, в якому було досягнуто основної кінцевої точки: внутрішньом’язове введення сотровімабу не поступається внутрішньовенному введенню для раннього лікування COVID-19 від легкого до помірного ступеня у негоспіталізованих дорослих пацієнтів із групи високого ризику та підлітків (від 12 років і старше).

Сотровімаб є досліджуваним моноклональним антитілом, що нейтралізує коронавірус SARS-CoV-2.

Дослідження фази 3 COMET-TAIL було розроблено для оцінки ефективності, безпеки та переносимості сотровімабу, що вводиться внутрішньом’язово, порівняно із внутрішньовенним введенням у пацієнтів із високим ризиком протягом семи днів після появи симптомів. У групі, яка отримувала внутрішньом’язове введення сотровімабу (500 мг), швидкість прогресування хвороби до госпіталізації у термін понад 24 годин або смерті до 29-го дня становить 2,7 % порівняно із 1,3 % групи внутрішньовенного введення (також 500 мг).

Крім того, в обох групах спостерігалася низька частота небажаних явищ та серйозних небажаних явищ (≤ 1 % в обох групах за обома показниками).

Компанії планують просувати подачу нормативних документів у регулюючі органи по всьому світу, включаючи поточні обговорення з Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA), щодо наявного дозволу на використання сотровімабу в екстрених ситуаціях.

Джерело: https://www.worldpharmanews.com/gsk/5857-primary-endpoint-met-in-comet-tail-phase-iii-trial-evaluating-intramuscular-administration-of-sotrovimab-for-early-treatment-of-covid-19