Головна Новини Інфекційні хвороби Компанії Valneva та Pfizer повідомили про позитивні дані фази 2 щодо вакцини-кандидата проти хвороби Лайма

7 лютого, 2022

Компанії Valneva та Pfizer повідомили про позитивні дані фази 2 щодо вакцини-кандидата проти хвороби Лайма

Компанії Valneva та Pfizer повідомили про позитивні дані фази 2 щодо вакцини-кандидата проти хвороби Лайма

Компанії Valneva SE та Pfizer Inc. повідомили про позитивні дані фази 2 щодо свого кандидата на вакцину проти хвороби Лайма – VLA15.

VLA15 є єдиним кандидатом на вакцину проти хвороби Лайма, який зараз розробляється. У цій досліджуваній полівалентній білковій субодиничній вакцині використовується встановлений механізм дії для вакцини проти хвороби Лайма, що спрямований на зовнішній поверхневий білок A збудника захворювання – бактерії Borrelia burgdorferi.

Дослідження фази 2 порівнювало імуногенність VLA15 після введення двох або трьох первинних серій доз у групах 5–11, 12–17 і 18–65 років. У субаналізі дорослих учасників (18–65 років), які отримували VLA15 за схемою двох доз (N=90) або схемою трьох доз (N=97), проведеного через місяць після останньої дози вакцинації, було продемонстровано імуногенність VLA15, тобто здатність викликати імунну відповідь. Отримані дані узгоджуються із профілем імуногенності, який спостерігався для цієї вікової групи в попередніх дослідженнях фази 2. Серйозних побічних ефектів, пов’язаних із вакцинацією, не спостерігалося.

Дослідження триває для оцінки безпеки та імуногенності VLA15 у дітей віком від 5 до 17 років. Первинні дані очікуються у першій половині 2022 року.

У дослідженні фази 3, яке розпочнеться у 2022 році за умови схвалення регуляторними органами, буде оцінено ефективність VLA15 у дорослих і дітей віком від 5 років.

 

Джерело: https://www.worldpharmanews.com/pfizer/5938-valneva-and-pfizer-report-further-positive-phase-2-data-for-lyme-disease-vaccine-candidate