Головна Новини Терапія та сімейна медицина Для подолання еректильної дисфункції вправи майже такі ж ефективні, як віагра

26 жовтня, 2023

Для подолання еректильної дисфункції вправи майже такі ж ефективні, як віагра

Для подолання еректильної дисфункції вправи майже такі ж ефективні, як віагра

Медичні дослідники виявили, що багато чоловіків, які страждають від еректильної дисфункції, можуть здебільшого подолати проблему, просто займаючись аеробними вправами. У своєму дослідженні, опублікованому в The Journal of Sexual Medicin, Мохіт Кера, Самір Бхаттачарія та Ларрі Міллер проаналізували результати 11 рандомізованих контрольованих досліджень, які включали перевірку впливу фізичних вправ і препаратів, таких як віагра, на лікування еректильної дисфункції.

Попередні дослідження показали, що багато літніх чоловіків мають проблеми із досягненням ерекції. У цьому новому дослідженні виявили, що еректильна дисфункція досить часто пов’язана зі здоров’ям серцево-судинної системи й суміжними патологіями, такими як запалення і звуження та/або затвердіння артерій (атеросклероз). Вони також відзначили, що регулярні аеробні вправи, як було показано, зменшують симптоми серцево-судинних захворювань. Це змусило їх замислитися, чи може такий підхід спрацювати для чоловіків з еректильною дисфункцією.

Призначення аеробних вправ було майже таким же ефективним, як використання ліків, таких як віагра, за умови, що добровольці справді якісно виконували вправи. Зокрема, із 1100 чоловіків, які брали участь у випробуванні, 600 дотримувалися режиму, який включав 30–60-хвилинні аеробні вправи від трьох до п’яти разів на тиждень. Інші 500 добровольців становили контрольну групу. Чоловіки, які брали участь у випробуваннях і виконували вправи, побачили покращення еректильної функції на 5 балів (за суб’єктивним оцінюванням і клінічними аналізами по 10-бальній шкалі). Вони також виявили, що чим важчий стан, тим більше покращення. Дослідники також відзначили, що в добровольців, які отримували віагру або сіаліс, спостерігалося покращення на 4–8 балів, тоді як у тих, хто отримував тестостерон, покращення становило лише 2 бали.

Джерело: https://academic.oup.com/jsm/advance-article/doi/10.1093/jsxmed/qdad130/7301709?login=false