Конференція до Всесвітнього Дня Нирки дає лікарям доступ на світовий рівень

27.02.2014

14 березня у Києві в рамках Всесвітнього Дня Нирки відбудеться науково-практична конференція «Хронічні хвороби нирок і віковий аспект». Співорганізаторами події, учасниками якої стануть понад 500 науковців і практиків, виступають МОЗ України, Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Українська національна діалізна асоціація та інші профільні організації.

Конференція, яку проводять уже вчетверте, пропонує спеціалістам, лікарям широкого профілю та фармацевтам унікальну можливість дізнатися про найостанніші світові тенденції в діагностиці та лікуванні хвороб нирок.

Організатори запрошують до участі не тільки спеціалістів-нефрологів. Адже фахівцям загальної практики належить вирішальна роль у діагностуванні хвороби, коли її ще можна контролювати. Усі учасники отримають сертифікат, який засвідчить отримані знання і зміцнить професійну конкурентоспроможність.

Хвороби нирок останнім часом стрімко набули небезпечного поширення і загрожують зрівнятися з головними «вбивцями» людини – гіпертонією та діабетом. До того ж, нирки можуть втратити до 90% своєї функції без будь-яких зовнішніх виявів. Вважається, що хронічну хворобу нирок мають 8-12% населення, а у людей віком від 65 років на неї страждають до 30%.

«Збільшення кількості серцево-судинних ускладнень на тлі наявної хронічної хвороби нирок, насамперед, серед людей похилого віку, стало лейтмотивом Всесвітнього Дня Нирки 2014 року, – каже один із організаторів конференції, професор Дмитро Іванов. – Ми хочемо звернути увагу лікарів, пацієнтів, громадськості взагалі, що з віком зростає безсимптомне ураження нирок».

Коло учасників конференції та її партнерів розширюється щороку. «Це – чудова тенденція, нам вдається «підняти хвилю», – каже професор Іванов. – Адже симптом на наявність хронічної хвороби нирок характеризує вже незворотні стани. Коли вже, грубо кажучи, запізно. Тому ми маємо на меті донести до лікарів інших спеціальностей необхідність раннього виявлення, коли ще немає ніяких клінічних симптомів ураження, але нирки вже страждають».

Організаційним партнером у проведенні конференції виступає лідер українського конференц-менеджменту – компанія «Арена КС». «Мета Всесвітнього Дня Нирки – донести до людей інформацію як через лікарів, так і напряму, – каже гендиректор компанії Яна Матвійчук. – Не кожен знає, що випивати склянку чистої води на день це вже неабиякий крок до того, щоб зберегти здоров'я нирок».

Конференцію підтримують близько десяти інформаційних партнерів – чільних фахових і популярних медичних видань. Компанія «Біофарма» – провідний український виробник ліків – підтримує ініцативу в якості срібного спонсора.

Конференція відбудеться 14 березня 2014 року з 9 до 17 години в НМАПО імені П.Л. Шупика за адресою вул. Дорогожицька, 9.

Контактні телефони з приводу організації та участі в заході:

тел. 044-587-87-50
факс. 044-500-16-54
mice@arena-cs.com.ua

Безкоштовна реєстрація через інтернет:
http://arenacs.ticketforevent.com/ru/pre/?aid=4874

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ

Новий біомаркер допомагає ідентифікувати клітини, що можуть відновлювати пошкоджені кровоносні судини 08.05.2024 Кардіологія Новий біомаркер допомагає ідентифікувати клітини, що можуть відновлювати пошкоджені кровоносні судини

Дослідники Медичної школи Університету Індіани виявили білковий маркер, який допомагає ідентифікувати клітини, здатні відновлюватися в пацієнтів із пошкодженими кровоносними судинами. Їхні висновки, нещодавно опубліковані в Circulation, можуть виявити нові методи лікування для людей з ендотеліальною дисфункцією, типом розладу, який спричиняє ішемічну хворобу серця. Це дослідження є першим, у якому встановлено, що єдиний проспективний маркер ідентифікує судинні клональні репопуляційні ендотеліальні клітини (CREC)....

08.05.2024 Гастроентерологія Ендокринологія Змінений протипухлинний препарат допомагає в лікуванні діабету, спонукаючи ацинарні клітини підшлункової залози виробляти інсулін

У 2016 році Фарзад Есні та Цзін Ху, дослідники Університету Піттсбурга, провели експеримент на мишах, під час якого видалили одну з двох копій гена, що кодує фермент під назвою кіназа фокальної адгезії (FAK). Учених цікавила роль FAK у розвитку раку підшлункової залози, але несподіване відкриття спрямувало дослідження в зовсім іншому напрямку. Підшлункова залоза виглядала так, ніби вона намагалася відновитися після травми, адже кластер клітин в органі виробляв і інсулін, і амілазу. У звичайних мишей і людей гормон інсулін, який регулює рівень цукру в крові, виробляється β-клітинами, тоді як амілаза, травний фермент, – ацинарними клітинами. Так учені випадково зробили нове відкриття в патогенезі уражень підшлункової залози. ...

07.05.2024 Терапія та сімейна медицина Клінічні випробування показують, що цитизин може допомогти людям відмовитись від електронних сигарет

Електронні сигарети – це пристрої з елементами живлення, які нагрівають рідину, що містить нікотин, пропіленгліколь та/або гліцерин з ароматизаторами, утворюючи аерозоль («вейп»). Поширеність використання електронних сигарет серед дорослих США, особливо молоді, зростає, досягнувши у 2021 році 4,5 % серед усіх дорослих і 11,0 % серед дорослих віком від 18 до 24 років. Близько половини з цих людей бажають кинути куріння, але не можуть через нікотинову залежність. Згідно з результатами нового клінічного випробування під керівництвом Ненсі Ріготті, дослідниці з Массачусетської загальної лікарні, членкині-засновниці системи охорони здоров’я Массачусетса, рослинний алкалоїд цитизин може бути ефективним засобом, який допоможе кинути курити. Результати дослідження опубліковані в JAMA Internal Medicine....