Вебінар «Васкуліти з ураженням судин великого калібру – стратегії виявлення, діагностика та ефективне лікування»

Дата проведення: 05.03.2024 

Місце проведення: Онлайн

Запрошуємо лікарів загальної практики/сімейної медицини, терапевтів, офтальмологів, кардіологів, лікарів ультразвукової діагностики, рентгенологів та ревматологів на безкоштовний вебінар «Васкуліти з ураженням судин великого калібру – стратегії виявлення, діагностика та ефективне лікування»!

Васкуліти – це гетерогенна група захворювань, що характеризуються запаленням судинної стінки та мають спільні патофізіологічні та клініко-лабораторні ознаки. Прояви захворювання варіабельні та залежать від локалізації та типу уражених судин.

Гігантоклітинний артеріїт вперше описав сер Джонатан Хатчінсон у 1890 році, а пізніше доктор Баярд Т. Хортон дав гістологічну картину гранулематозного скроневого артеріїту, тому гігантоклітинний артеріїт, також відомий як артеріїт Хортона, скроневий артеріїт, гранулематозний артеріїт.

Артеріїт Такаясу, також відомий як синдром дуги аорти, неспецифічний аортоартеріїт та «хвороба без пульсу», був вперше описаний у 1908 році японським офтальмологом Мікіто Такаясу на щорічній зустрічі Японського офтальмологічного товариства. Такаясу описав своєрідний «вінкоподібний» вигляд судин очного дна. Двоє японських лікарів на тій же зустрічі (доктори Оніші та Кагошіма) повідомили про подібні знахідки в очах у людей, у яких не було пульсу на зап'ясті.

На вебінарі «Васкуліти з ураженням судин великого калібру – стратегії виявлення, діагностика та ефективне лікування» ми поговоримо про:

  • принципові характеристики гігантоклітинного артеріїту та артеріїту Такаясу;
  • методи вчасного виявлення системного васкуліта у вашого пацієнта;
  • інструменти, які сьогодні є золотим стандартом діагностики васкулітів великих судин;
  • класифікаційні критерії Американського коледжу ревматології для постановки діагнозу васкуліту;
  • незвичайні та цікаві клінічні випадки, у яких точно буде про що поміркувати.

Та, звісно ж, найсучасніші лікувальні стратегії для пацієнтів з гігантоклітинним артеріїтом та артеріїтом Такаясу відповідно до настанов ACR та EULAR.

Детальніша інформація на сайті заходу